Fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ștefan, poate fi eliberat condiţionat

Fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, condamnat la închisoare în dosarul Microsoft, poate fi eliberat condiționat întrucât ”a avut un comportament pozitiv, s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate”, potrivit motivării Judecătoriei Ploieşti.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.09.2017 - 21:31

Fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, condamnat la închisoare în dosarul Microsoft, poate fi eliberat condiționat întrucât ”a avut un comportament pozitiv, s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate”, potrivit motivării Judecătoriei Ploieşti, care a admis cererea de liberare a fostului edil, informează, luni, Mediafax.

 Judecătorii din Ploiești admiseseră cererea de eliberare condiţionată a lui Gheorghe Ştefan, deoarece pe parcursul executării pedepsei nu a fost sancţionat disciplinar şi a participat la diferite activităţi.

”Pe întreaga durată a executării pedepsei, condamnatul a avut un comportament pozitiv, în sensul că nu a fost sancţionat disciplinar şi a fost recompensat o dată, a participat la activităţi lucrative (13 zile câştig) şi la activităţi socio-educative (21), astfel că instanţa apreciază că acesta s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate, iar liberarea sa anticipată nu prezintă niciun pericol pentru colectivitate", se arată în motivarea instanţei.

Gheorghe Ştefan a fost încarcerat pe 3 octombrie, anul trecut, pedeapsa totală fiind de 1.278 de zile.

Pentru liberarea condiţionată, fostul primar trebuie să fi executat 426 de zile.

În motivare se arată că Gheorghe Ştefan a executat 297 de zile, la care se adaugă 235 de zile de arest preventiv şi 13 zile primite pentru munca prestată, în total fiind 545 de zile executate şi câştigate.

Judecătoria Ploieşti a admis, pe fond, în urmă cu două săptămâni, cererea de liberare anticipată a lui Gheorghe Ştefan, însă decizia nu a fost definitivă.

Fostul primar din Piatra Neamţ a fost condamnat la şase ani de închisoare în dosarul Microsoft, însă Curtea de Apel Ploieşti a redus pedeapsa la trei ani şi jumătate de detenţie. Totodată, Gheorghe Ştefan a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul privind finanţarea PDL. În iulie, Tribunalul Prahova a admis cererea lui ”Pinalti” de contopire a celor două pedepse.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...