14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău va fi eliberat condiţionat

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău va fi eliberat condiţionat

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău, condamnat definitiv, în 27 ianuarie 2010, de instanţa supremă, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, va fi eliberat condiţionat, a decis, miercuri, Tribunalul Mehedinţi, care a menţinut o decizie a Judecătoriei Turnu Severin, potrivit Mediafax.

Tribunalul Mehedinţi a judecat, miercuri, recursul DNA împotriva deciziei date de Judecătoria Drobeta Turnu Severin, în 23 august, de a-l elibera condiţionat pe Mircia Gutău.

Astfel, Tribunalul Mehedinţi a respins recursul DNA, iar fostul primar va fi eliberat condiţionat după ce a executat două treimi din pedeapsă.

Mircia Gutău este încarcerat la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin, unde a fost transferat de la Colibaşi întrucât avea un proces pe rolul instanţelor din Mehedinţi.

În aceste condiţii, cererea de eliberare condiţionată a fost făcută la Judecătoria Turnu Severin, cea mai apropiată de locul de detenţie.

Din cei trei ani şi jumătate de închisoare, Gutău a executat 851 de zile de închisoare, din care în 159 a făcut muncă în penitenciar, fapt care a dus la micşorarea pedepsei, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinţi, Cosmin Sima.

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău şi fostul său adjunct, Nicolae Dicu, au fost condamnaţi definitiv, în 27 ianuarie 2010, de instanţa supremă, la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, perioadă din care le-a fost scăzut intervalul de timp în care au fost ţinuţi în arest preventiv.

Gutău şi Dicu au fost acuzaţi de procurorii anticorupţie că, în perioada aprilie – iulie 2006, ar fi pretins 50.000 de euro, de la denunţătorul Constantin Popescu, patronul firmei Rovimet, pentru a-i elibera acestuia un certificat de urbanism.

Nicolae Dicu a fost prins în flagrant delict de procurorii DNA în 6 iulie 2006, când Popescu îi dădea 25.000 de euro, iar Mircia Gutău a fost arestat cinci zile mai târziu. Cei doi au fost eliberaţi, în 10 noiembrie 2006, de magistraţii Curţii de Apel din Alba Iulia.

Mircia Gutău a fost preşedintele PDL Vâlcea, iar în iunie 2008 a fost ales din primul tur pentru un al doilea mandat de primar, cu 72 la sută din sufragii.

În 15 februarie 2010, Mircia Gutău, care se afla la Penitenciarul Colibaşi, a fost declarat, în şedinţa extraordinară a Consiliului Municipal Râmnicu Vâlcea, cetăţean de onoare al oraşului, cu 14 voturi “pentru” şi şapte abţineri.

 

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă