Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre: Sper ca expunerea media şi încărcătura publică a procesului meu maraton să nu afecteze soluţia. Mă fugăresc ziariştii la fiecare termen

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre a declarat, vineri, că este de părere şi speră ca "expunerea media" şi "încărcătura publică a procesului maraton" să nu afecteze soluţia dată de către magistraţi. Instanţa a rămas în pronunţare în acest proces care a durat aproape nouă ani.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 07.04.2017 - 21:43

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre a declarat, vineri, că este de părere şi speră ca "expunerea media" şi "încărcătura publică a procesului maraton" să nu afecteze soluţia dată de către magistraţi. Instanţa a rămas în pronunţare în acest proces care a durat aproape nouă ani, potrivit News.ro.

"După un proces dificil, maraton, cu expunere media şi încărcătură publică, mă fugăresc ziariştii la fiecare termen, îmi pare teribil de rău nu pentru mine, ci pentru 36 de oameni nevinovaţi. Cred cu tărie şi sper că această încărcătură publică nu va afecta soluţia. De zece ani eu şi toţi aceşti oameni suntem acuzaţi că am furat 115 milioane de euro. Sigur, am încercat să explic public, de doi ani nu mai fac acest lucru.

În expertiza judiciară depusă să rezulte că evaluările lui Dima au fost mai mari... e un mare semn de întrebare. Dumneavoastră aţi binevoit şi aţi apelat la un expert, pentru că aveţi altă meserie. La fel şi eu. Ca să nu fim acuzaţi, am apelat atunci la evaluator şi noi. Au fost atunci şase, şapte evaluatori, numai domnul Dima a fost acuzat ca a subevaluatŢ, a spus Mazăre la ultimul termen al procesului de la Curtea de Apel Bucureşti.

Fostul primar Radu Mazăre a spus că tot timpul s-a bazat pe specialişti şi că, după ce a fost acuzat, a început să înveţe şi el.

"Nu am însă pretenţia că sunt specialist. (...). Rechizitoriul abundă în acuzaţii cu caracter editorial. Încă nu înteleg, după 12 ani de zile, acuzaţiile. Nu am cunoscut notificatorii şi cumpărătorii, cu mici excepţii: doamna Barbu şi Puşcaş. (...) Doamna preşedintă, mă consider nevinovat şi solicit şi vă rog să ne achitaţi", a încheiat Mazăre.

Primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...