15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFostul președinte CJ Argeș, Constantin Nicolescu, sub control judiciar

Fostul președinte CJ Argeș, Constantin Nicolescu, sub control judiciar

Fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, a fost pus sub control judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 2 februarie  2015  şi  până  la  data  de  2  aprilie  2015, într-un dosar de corupție, conform unui comunicat DNA.

Procurorii DNA îl acuză pe Constantin Nicolescu de mai multe infracțiuni, respectiv folosirea influenței sale în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu.

Citește și: VIDEO. Şeful CJ Argeş, Constantin Nicolescu, condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare, cu executare

Constantin Nicolescu era, la  data  faptelor, președinte  al  Consiliului  Județean Argeș și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice.

Cât timp se află sub control judiciar, fostul președinte CJ trebuie să se prezinte la DNA ori de câte ori este chemat, să anunțe o eventuală schimbare de locuință, să nu se apropie de martorii și suspecții în cauză  şi să nu comunice cu aceștia direct sau indirect și să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Şeful CJ Argeş, Constantin Nicolescu, zis şi ”Baronul roşu” a mai fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Nicolescu a fost condamnat în dosarul privind contractarea de fonduri Phare de 900.000 de euro pentru patru unităţi şcolare, cu acte false.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă