Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fostul ambasador la ONU, Mihnea Motoc, este noul reprezentant la UE

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul prin care fostul ambasador la ONU Mihnea Motoc devine sef al reprezentantei Romaniei pe langa UE, se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.Potrivit comunicatului, seful ...

Share

Rl online 0 comentarii

04.03.2008 - 00:00
Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul prin care fostul ambasador la ONU Mihnea Motoc devine sef al reprezentantei Romaniei pe langa UE, se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Potrivit comunicatului, seful statului a semnat decretul de acreditare al lui Mihnea Ioan Motoc in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar, sef al Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana.

Mihnea Motoc a primit, in urma cu o saptmana, avizul unanim al Comisiilor de politica externa. Tot atiunci, Motoc si-a expprimat speranta ca Romania sa ajunga al saptelea stat ca influenta in UE, nu doar ca marime.

Fostul ambasador al Romaniei la ONU, Mihnea Motoc, de profesie magistrat, a facut studii postuniversitare de drept international privat la Facultatea de Drept a Universitatii din Nisa si are un master in drept international public si comparativ obtinut in 1992 la Facultatea de Drept a Universitatii George Washington.

A intrat in MAE in 1991 activand la Directia Juridica si a Tratatelor, la Directia Drepturile Omului, al carei director adjunct a devenit in 1994. Intre 1996 si 1997 a fost director al Directiei Uniunea Europeana, apoi a devenit director general in Departamentul european si euroatlantic pana in 1999, cand a fost numit ambasador al Romaniei in Olanda pana in 2001.

La 32 de ani, era considerat cel mai tanar ambasador roman din lume. Din 2001, Motoc a revenit in MAE, unde a fost secretar de stat pentru integrare europeana si relatii multilaterale pana in 2003.

Mihnea Motoc a fost numit in conducerea Autoritatii Nationale de Securitate in 2001, o structura infiintata in septembrie 2000 in vederea securizarii informatiilor NATO. Motoc a fost decorat atat de Ion Iliescu, cat si de Traian Basescu.

Tot marti, presedintele Basescu a semnat si decretul de acreditare a lui Ovidiu Dranga in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Regatul Belgiei si decretulde acreditarea lui Teodor Baconschi in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Principatul Andorra si Principatul Monaco.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...