Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foşti ofiţeri SRI, judecaţi pentru ucidere: unul a dat ordinul, trei l-au executat

Trei foşti angajaţi ai SRI Timiş şi un superior al acestora sunt judecaţi pentru lovituri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă, de Tribunalul Militar Timişoara, după ce superiorul le-ar fi ordonat celor trei să bată trei ...

Share

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

19.11.2012 - 20:47
Trei foşti angajaţi ai SRI Timiş şi un superior al acestora sunt judecaţi pentru lovituri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă, de Tribunalul Militar Timişoara, după ce superiorul le-ar fi ordonat celor trei să bată trei persoane care vroiau să fure fier vechi din curtea instituţiei. Una dintre victime a decedat.

 

Prim-procurorul Parchetului Militar Timişoara, Radu Ilina, a declarat ieri, pentru Mediafax, că dosarul a patru foşti angajaţi ai SRI va fi judecat la Tribunalul Militar Timişoara, primul termen fiind stabilit pentru 29 noiembrie, transmite Mediafax.

Potrivit prim-procurorului, dosarul a fost instrumentat de Parchetul Militar Timişoara, fiind deschis în luna octombrie 2011, după ce trei angajaţi ai SRI ar fi omorât în bătaie, la comanda unui superior, un bărbat intrat în curtea instituţiei cu scopul de a fura fier vechi.

Avocatul a doi dintre foştii angajaţi ai SRI Timiş implicaţi în acest caz, Călin Stăiculescu, a declarat pentru Mediafax că cei patru inculpaţi sunt judecaţi în libertate pentru lovituri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă.

"Dosarul se află în curs de cercetare la un judecător al Tribunalului Militar Timişoara, având ca prim termen de judecată data de 29 noiembrie 2012. Cei trei angajaţi ai SRI, Lucian Gurlui, Bogdan Ioan Ghiţă şi Deian Giurgev, au ascultat ordinul superiorului lor, locotenent colonelul în rezervă Camelia Maria Toman. Ea a dat ordin celor trei să bată trei persoane intrate în curtea SRI cu scopul de a sustrage fier vechi. În urma acestei altercaţii, una dintre cele trei persoane a decedat, celelalte două suferind doar răni uşoare", a declarat avocatul.

Dosarul a fost instrumentat de Parchetul Tribunalului Timişoara, apoi a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind instrumentat din nou, de această dată de Secţia Parchetelor Militare. Această instituţie a decis retrimiterea dosarului la Timişoara pentru a fi judecat la Tribunalul Militar.

Potrivit avocatului Călin Stăiculescu, inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare în acest caz.

Stăiculescu a explicat că atât cei trei angajaţi ai SRI, cât şi superiorul lor au fost trecuţi în rezervă, până la finalizarea procesului. "Conform legilor, se dispune trecerea în rezervă în cazul în care angajaţi ai unei instituţii cum este SRI sunt anchetaţi", a explicat apărătorul Călin Stăiculescu.  Text Box:

Citește totul despre:

Comentarii