Foști generali din Ministerul de Interne aderă la Coaliția Națională pentru Modernizarea României

Asociația Clubul Generalilor a devenit membră a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, a anunțat, miercuri, președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.04.2017 - 16:47

Asociația Clubul Generalilor a devenit membră a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, a anunțat, miercuri, președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

Clubul Generalilor cuprinde aproximativ 100 de foști generali din Jandarmeria Română și din alte instituții.

"Având în vedere contextul tensionat și vulnerabil în care se află  România, CNMR va juca un rol important în apărarea integrității teritoriate, securității naționale și indivizibilității statului român. CNMR va fi un actor activ în proiectarea de politici în zona de politică externă, securitate națională și ordine publică", precizează comunicatul CNMR.

La nivelul conducerii CNMR , Clubul Generalilor va fi reprezentat de un general ce urmează a fi desemnat de către această organizație.

Asociația Clubul Generalilor urmărește realizarea unor relații strânse între membrii acesteia, precum și o colaborare eficientă cu structurile Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, precum și cu instituții publice locale, regionale, naționale și internaționale.

În cadrul Asociației vor funcționa compartimente specializate de cercetare, analiză, sinteză și dezbatere pe domenii de interes.

De asemenea, se vor realiza activități de consiliere profesională și îndrumare vocațională a studenților și elevilor din instituțiile militare de învățământ în vederea conștientizării lor privind locul, rolul și atribuțiile structurilor militare în societate, stabilirea de relații cu organizații și asociații similare din țară și din străinătate pentru schimb de experiență, informări reciproce, dar și sprijinirea în scopul soluționării unor probleme specifice cadrelor active din instituțiile în care activează cât și a celor în rezervă sau retragere.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...