6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFost director CNADNR, reclamat de ANI la DNA, pentru corupţie

Fost director CNADNR, reclamat de ANI la DNA, pentru corupţie

Un fost director din cadrul CNADNR s-a aflat în conflict de interese, după ce a semnat, din partea CNADNR, un contract cu o firmă care îi aparţinea fratelui său, conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Totodată, ANI a sesizat DNA pentru posibile infracţiuni de corupţie.

Theodor Răzvan Emil Teodorescu , fost director al Direcţiei Achiziţii Financiare de la Buget din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A (C.N.A.D.N.R), a semnat o serie de documente privind acordul-cadru având ca obiect „Lucrări de marcaje rutiere pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale din administrare", încheiat între C.N.A.D.N.R. S.A. şi Asocierea S.C. ADUNA SERVIMOB S.R.L. & TEO TRANS CONSULTING S.R.L, în condiţiile în care fratele acestuia deţinea funcţia de administrator / asociat al  TEO TRANS CONSULTING. 

Conform acordului, pentru lucrările executate, plăţile datorate în urma acestui acord sunt cele declarate în propunerea financiară a acestuia. aproximativ 27 de milioane de lei, la care se adaugă şi TVA. 

Astfel, Teodorescu, a încălcat codul 301 din Codul penal al României în care se stipulează că o persoană care deţine o funcţie publică nu poate obţine beneficii din acea funcţie pentru sine, sau pentru rude.

De asemenea, întrucât acesta a folosit în scop personal informațiile deținute în virtutea prerogativelor funcției, au rezultat și indicii privind săvârșirea infracțiunii de corupție.

Theodor Răzvan Emil Teodorescu nu a depus un punct de vedere la dosarul de evaluare deschis de ANI. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă