Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ford, proprietar la Craiova

» Prima masina de mic volum va fi produsa la sfarsitul anului 2008.» Un singur loc de munca la Craiova creeaza alte patru in industria de componente.» Aproximativ 90% din productia realizata va fi ...

Share

Ada Stefan 0 comentarii

13.09.2007 - 00:00

» Prima masina de mic volum va fi produsa la sfarsitul anului 2008.

» Un singur loc de munca la Craiova creeaza alte patru in industria de componente.

» Aproximativ 90% din productia realizata va fi exportata.

Contractul prin care compania americana Ford va prelua actiunile detinute de stat la Automobile Craiova, pentru 57 de milioane de euro, a fost semnat miercuri, in Germania, la Salonul International Auto de la Frankfurt. Documentul a fost semnat de Sebastian Vladescu, presedintele Comisiei de privatizare, si de negociatorul-sef al Ford, Lyle Waters. La eveniment au participat premierul Calin Popescu Tariceanu si ambasadorul SUA in Romania, Nicholas Taubman. Premierul a declarat, dupa semnarea contractului, ca Automobile Craiova va deveni un contribuabil important la bugetul local, prin nivelul ridicat al taxelor si impozitelor care vor fi platite in perioada urmatoare, si a apreciat ca tranzactia reprezinta "prima mare investitie industriala americana in Romania". El a facut referire la efectele economice si sociale ale privatizarii, aratand ca pentru un singur loc de munca la uzina din Craiova sunt create alte patru posturi, in industria furnizoare de componente.


Presedintele Ford Europa, John Fleming, a aratat, la randul sau, ca grupul american a preluat o fabrica "la care a visat mereu". "Vom incepe cu o masina de mic volum", a de-clarat acesta. El a precizat ca uzina de la Craiova va produce prima masina cel mai probabil la sfarsitul anului viitor.
Societatea Automobile Craiova SA va fi administrata de AVAS pana la sfarsitul anului sau pana cel tarziu in ianuarie 2008, cand se vor face plata actiunilor si transferul acestora catre investitorul Ford – a declarat presedintele Comisiei de privatizare, Sebastian Vladescu. Acesta a spus ca intre semnarea contractului si plata efectiva a actiunilor, AVAS ramane proprietarul actiunilor, iar Ford va avea un statut de observator. Autoritatile romane trebuie sa indeplineasca un set de conditii, in acest timp, a aratat Vladescu, cea mai importanta fiind aprobarea in Parlament a legii de privatizare.


Ford va vinde in afara Romaniei 90% din productia realizata la Craiova, numarul autoturismelor asamblate fiind de 48.000 unitati in primul an de productie, de 245.000 in 2011 si de 300.000 in 2013. Prin investitii in valoare de 675 milioane de euro, prevazute a fi realizate intr-o perioada de patru ani, Ford s-a angajat sa asigure la Craiova o capacitate de productie anuala pentru un numar de 300.000 de autoturisme si 300.000 de motoare, corespunzator unor venituri de 2,8 miliarde euro, din care 2,5 miliarde euro realizate din export.
Pe langa necesarul de componente pentru productia din Romania, Ford va exporta si piesele necesare montajului unor modele din alte uzine de asamblare, achizitionate din tara, pentru a atinge un grad general de integrare de 60%.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...