Discuţie FMI - Băsescu. FMI: Atenţie la preţuri! Băsescu: Nu putem amesteca demagogia cu interesul naţional

Traian Băsescu a declarat, joi, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii FMI (Fondul Monetar Internaţional), că apreciază sprijinul pe care Fondul îl acordă României şi că Guvernul face eforturi ...

Share

Ema Ene 0 comentarii

08.11.2012 - 11:05

Traian Băsescu a declarat, joi, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii FMI (Fondul Monetar Internaţional), că apreciază sprijinul pe care Fondul îl acordă României şi că Guvernul face eforturi pentru a stabiliza economia ţării.

”Apreciem foarte mult sprijinul pe care FMI îl acordă României în construirea unei stabilităţi macroeconomice”, a spus Băsescu.

Preşedintele le-a spus reprezentanţilor FMI că România face eforturi pentru o creştere economică care să reducă deficitul bugetar.

”Sperăm să menţinem deficitul bugetar sub 3% din PIB până la finalul anului, dar şi la începutul anului viitor”, a adăugat preşedintele.

De asemenea, Traian Băsescu a amintit şi de situaţia din agricultură cauzată de seceta din vara anului 2011, dar şi de privatizarea eşuată de la Oltchim. Totuşi, preşedintele consideră că situaţia economică din România este stabilă şi se situează în limitele impuse de FMI şi UE.

Preşedintele a atras atenţia că FMI trebuie să analizeze foarte bine situaţia investiţiilor din România şi că nu trebuie amestecate ”demagogia cu interesul naţional”.

”Nu putem amesteca demagogia politicienilor cu interesul naţional”, le-a explicat Traian Băsescu reprezentanţilor FMI.

În cadrul discuţiilor dintre preşedintele Traian Băsescu şi FMI, şeful misiunii FMI, Erik de Vrijer, a atras atenţia asupra preţurilor mari la alimente şi a situaţiei instabile din agricultura românească.

Totodată, Erik de Vrijer a considerat că România are o slabă absorbţie a fondurilor europene, cauzată de ”reforma instituţională”, care îngreunează procesul de atragere a banilor europeni.


 

Citește totul despre:

Comentarii