13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFinala EUROVISION 2012. Mandinga, pe locul 12. Suedia a câştigat competiţia!

Finala EUROVISION 2012. Mandinga, pe locul 12. Suedia a câştigat competiţia!

Suedia este marea câştigătoare a Eurovisionului din acest an. Pe podium au mai intrat Rusia şi Serbia. România s-a clasat pe locul 12.

 

UPDATE 5 puncte de la Irlanda. România termină competiţia pe locul 12.

UPDATE 6 puncte de la Israel. România urcă pe locul 13!

UPDATE Încă un punct de la Rusia. Suntem pe locul 17.

Citeste si FOTO Topul MAXIM al celor mai “fierbinţi” femei din lume

UPDATE 7 puncte de la Italia. România urcă pe locul 12!

UPDATE 10 puncte de la Spania!

UPDATE Încă un punct de la Danemarca. România e pe locul 16.

UPDATE România primeşte patru puncte de la Portugalia, dar a coborât în a doua jumătate a clasamentului. Pe primul loc rămâne Suedia, urmată de Serbia.

UPDATE Încă 3 puncte de la Cipru.

Citeste si FOTO: Frumoase, încă din adolescenţă. Vezi cum arătau, în tinereţe, cele mai renumite CÂNTĂREŢE!

UPDATE România a intrat în prima jumătate a clasamentului, datorită puntelor primite de la Moldova. Suedia se află pe primul loc, urmată de Rusia.

UPDATE România a acordat punctaj maxim Moldovei.

UPDATE Toţi concurenţii la Eurovision 2012 au cântat pe scena din Baku Crystal Hall. Voturile ţărilor participate vor fi anunţate în curând.

Citeste si FOTO: Îi recunoşti? Vezi cum arătau, în ADOLESCENŢĂ, cei mai renumiţi CÂNTĂREŢI din lume!

EUROVISION 2012. În Baku Crystal Hall din capitala Azerbaidjanului a început finala Eurovision 2012. Trupa Mandinga a intrat în concurs cu numărul 14 pe impresionanta scenă Eurovision.


Madinga – Zaleilah

Celelalte ţări concurente sunt: Azerbaidjan, Spania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Germania, calificate direct în finală, Lituania, Bosnia şi Herţegovina, Serbia, Ucraina, Suedia, Macedonia, Norvegia, Estonia, Malta şi Turcia, calificate în urma semifinalei de joi, şi România, Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia şi Irlanda, selectate în prima semifinală, marţi.

Liniile de vot vor fi deschise abia după ce toate ţările din concurs îşi vor fi terminat numerele artistice. Românii pot vota pentru ţara lor doar dacă se află peste hotare şi urmăresc finala Eurovision 2012 la postul de televiziune local. Transmisiunea finalei va fi precedată de o ediţie specială, de la 21:20, prezentată de Gianina Corondan şi Leonard Miron. În emisiunea ‘Drumul spre Baku’ veţi putea afla amănunte legate de pregătirea României pentru Eurovision şi veţi urmări în premieră şi exclusivitate imagini din culisele Eurovision.

Citeste si EUROVISION 2012 – Mandinga: Obiectivul nostru este să ajungem între primele cinci ţări în finală

România la Eurovision: Televiziunea Română (TVR), membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993, dar s-a calificat şi a participat la finala concursului în 1994.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

 

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă