Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Final de proces pentru Alina Bica, fosta șefă DIICOT. Procurorii au cerut pentru ea șapte ani de închisoare. Bica: "Cred că sunt cel mai prost infractor din România"

În ultimul cuvânt în sala de judecată, Alina Bica le-a spus judecătorilor că, probabil, este "cel mai prost infractor din România", idee reluată și la ieșirea din sediul instanței.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.11.2016 - 18:37

UPDATE 18,15:  În ultimul cuvânt în sala de judecată, Alina Bica le-a spus judecătorilor că, probabil, este "cel mai prost infractor din România", idee reluată și la ieșirea din sediul instanței.

"De doi ani de zile, viața mea este răsturnată de jos în sus și am sperat că, măcar în ultimul ceas, voi beneficia de o urmă de corectitudine și de asumarea unor greșeli care au fost făcute. După povestea livrată de DNA, cred că sunt cel mai prost infractor din România, dacă sunt singura care și-a asumat activitățile infracționale, semnând documente și expunându-le public. Poate brevetez o nouă metodă: semnați ca să ajungeți infractori", a declarat Alina Bica.

Ea le-a explicat judecătorilor că, prin ordonanța de ridicare a sechestrului pus pe acțiunile lui Videanu, a încercat să facă un act de dreptate și nu înțelege unde este reaua-credință.

Bica a spus că modul în care DNA a prezentat probele împotriva ei este o "poveste de cancan".

La rândul său, Adriean Videanu a declarat că este nevinovat și are un sentiment de teamă și îngrijorare atunci când citește acuzațiile pe care i le aduce DNA.

Videanu a adăugat că, în urma acestui dosar, societatea sa — Titan Mar — a fost nevoită să dea jumătate din angajați afară și a lăsat "trist" orașul Simeria.

De cealaltă parte, procurorul de ședință a cerut judecătorilor condamnarea Alinei Bica la o pedeapsă maximă pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu și două infracțiuni de favorizarea făptuitorului. De asemenea, procurorul a solicitat aplicarea unei pedepse maxime, cu executare, și pentru fostul ministru Adriean Videanu, acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Dosarul "Bica 2" a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie 2015.


Miercuri se decide sentința într-unul dintre dosarele fostei șefe ANRP, Alina Bica. Este vorba de un dosar în care Bica e acuzată că l-a favorizat pe Adriean Videanu în afacerea ROMGAZ.

Audiată la instanţa supremă în dosarul în care este judecată pentru favorizarea lui Adrian Videanu, Alina Bica a spus că nu avea o relaţie de prietenie cu politicianul, pe care îl ştia din Parlament, că i s-a părut arogant şi că l-a întrebat pe procurorul de caz de ce nu a cerut arestarea lui.

Magistrații ÎCCJ au decis pe 19 iunie să conexeze cele două dosare ANRP, cunoscute ca "Bica 1" și "Bica 2", în care este judecată fosta șefă a DIICOT Alina Bica pentru fapte de corupție în legătură cu retrocedarea unor terenuri.

În schimb, instanța a dispus formarea unui nou dosar, prin disjungere, în care să fie judecați Alina Bica și Adriean Videanu, pentru infracțiuni care nu au legătură cu retrocedarea terenurilor de la ANRP.

Bica a fost judecată pentru două fapte de abuz în serviciu precum și pentru favorizarea infractorului. Procurorii au cerut pentru Bica pedeapsa maximă prevăzută de lege - șapte ani de închisoare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...