Fenomen misterios la Galați. Orașul a fost zguduit de o bubuitură puternică, dar nimeni nu știe ce a provocat-o

Prefectul Gabriel Panaitescu a solicitat conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență să dea publicității o informare cu privire la cauzele acestui fenomen.

Share

Ticu Ciobotaru 0 comentarii

Actualizat: 17.05.2017 - 16:56

Un zgomot extrem de puternic a zguduit Galațiul la ora 16 și 50 de minute. A fost o bubuitură foarte puternică, urmată în aceeași fracțiune de secundă de o alta, mai mică. Majoritatea gălățenilor au avut impresia că s-a produs o explozie în cartierul în care locuiesc și au încercat să afle ce s-a întâmplat.

Spre stupefacția generală, nu a fost semnalată la Apelul Unic de Urgență 112 vreo explozie. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a contactat mai multe instituții pentru afla eventualele cauze ale zgomotului puternic, dar Garnizoana Galați, Poligonul Smârdan aflat la câțiva kilometri de oraș și administrația combinatului siderurgic ArcelorMittal, unde s-ar fi putut produce o explozie, au precizat că în zona lor nu s-a produs vreo deflagrație care să justifice zgomotul foarte puternic.


Citește și: Autoritățile nu au nicio explicație pentru fenomenul misterios care a zguduit Galațiul și Brăila. „Ce au de ascuns?”, se întreabă oamenii

Nici după 24 de ore autoritățile nu au o explicație pentru bubuitura care marți după amiază a zguduit Galațiul și Brăila, dar și o zonă de 30 km în jurul Galațiului. Iar în lipsa unor explicații ale autorităților, nu mai e decât un pas până la întrebarea pe deplin justificată „ce au de ascuns?” și tentanția oamenilor de a-și găsi propriile explicații. Iar de aici, zvonuri și speculații „folclorice”.

Enigma este mărită și de faptul că bubuitura a fost auzită și în localitățile de la distanțe de 15-20 km de Galați, la Șivița și Șendreni, dar și la Independența, care este la 30 km de oraș.

Prefectul Gabriel Panaitescu a solicitat conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență să dea publicității o informare cu privire la cauzele acestui fenomen. O ipoteză de lucru este producerea unui boom sonic ca urmare a depășirii vitezei sunetului de către un avion supersonic care ar fi survolat zona Galațiului.

Vom reveni cu amănunte.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...