Proiect ciudat al PSD: românii nu vor mai putea cumpăra o a doua mașină mai devreme de doi ani

Românii ar putea fi obligați să nu își mai cumpere mașini la mâna a doua într-un interval mai scurt de doi ani. Prin această măsură Guvernul vrea să reducă importul de rable din Vestul Europei.

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 01.11.2017 - 18:48

Puterea vrea să interzică românilor să cumpere mai mult de o mașină second-hand la doi ani. Comercializarea autovehiculelor vechi de import va fi permisă doar firmelor, conform siteului Profit.ro

Autovehiculele second hand din străinătate vor fi comercializate doar de către firme, iar persoanele fizice nu vor putea cumpăra decât cel mult un singur astfel de automobil într-o perioadă de doi ani, prevede un proiect de lege întocmit de PSD.

Dacă ar fi adoptate, interdicțiile vor avea impact asupra dreptului de proprietate și a posibilității de a dispune de patrimoniul personal, iar măsurile ar fi mult mai dure decât reglementările prin care și Guvernul vrea să descurajeze, dar la nivel fiscal, prin taxe mai mari, persoanele care cumpără mai multe mașini vechi din străinătate și le vând în România fără să plătească impozit.

Potrivit informațiilor comunicate de ANAF, referitoare la comercializarea  autoturismelor rulate, în  2016, s-a constatat faptul că există persoane fizice neînregistrate fiscal, care au deținut în proprietate și au tranzacționat, fiecare, un număr ridicat de autoturisme (10-50 autoturisme). Astfel, în 2016, 1.152 de persoane fizice au operat un număr mai mare de 3 înmatriculări de autoturisme, iar 63 de persoane fizice dețineau în proprietate un număr de 50 autovehicule rulate.

Ca urmare a faptului că aceste persoane desfășoară o activitate economică, dar nu se autorizează potrivit legii, nu se înregistrează fiscal și nu declară veniturile realizate din desfășurarea activității, considerând că autoturismele vândute sunt din patrimoniul personal, pentru care nu se datorează impozit, se impune luarea unor măsuri care să prevină astfel de situații, argumentează Guvernul. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...