15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Omul de afaceri Dan Adamescu, în stare foarte gravă la spital....

UPDATE. Omul de afaceri Dan Adamescu, în stare foarte gravă la spital. Doar sora lui a primit, cu greu, dreptul să-l viziteze

UPDATE marți, 15.00: Sora omului de afaceri Dan Grigore Adamescu a primit dreptul de a-și vizita fratele, a declarat, marți, pentru agenția News.ro, avocatul Cătălin Breazu. 

”Procedurile penitenciarelor sunt clare. S-au făcut cereri la conducerea penitenciarului pentru suplimentarea numărului de vizite. Domnul Adamescu este inconştient în acest moment, se află la terapie intensivă. Aşteptăm un răspuns de la conducerea Penitenciarului Jilava, sunt convins ca se va găsi o rezolvare legala, bunăvoinţa există. Este o chestiune umanitară, nu este un favor", a declarat pentru News.ro avocatul Cătălin Breazu, ulterior precizând că familia omului de afaceri a primit permisiunea să-l vadă, notează News.ro. 

Administrația Penitenciarelor a transmis, pe surse, către news.ro, că motivul internării lui Dan Adamescu în spital este să slăbească pentru o operație, însă nora sa, Adriana Constantinescu, a arătat că omul de afaceri avea septicemie și i se agravase starea de sănătare, primind dreptul de a se transfera la spitalul Ponderas, care aparține de rețeaua Regina Maria, abia în luna septembrie. 

 'Eu inteleg ca domnul Micu (purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, n.red.) a gasit scuza ca Dan trebuia sa slabeasca, dar eu am dat aseara declaratii live si am spus clar cum a inceput calvarul, cum a a ajuns in septembrie cu SMDURD-ul de la Rahova in stare de septicemie la Floreasca in septembrie, i-au fost atunci restabilite functiile vitale! Si trimis inapoi la Jilava pentru cateva zile, cand am reusit sa obtinem aprobarea pentru internarea lui, intr-un spital privat in vederea operarii la genunchi. A durat o luna de zile pregatirea pentru operatie pentru ca nu era apt de operatie: avea infectii din penitenciar: E-Coli, Chlamidya, infectia la ochi si stafilococ auriu, la acestea s-au adaugat cele 18 boli de care dansul suferea dinainte si care evident s-au agravat. Dumnealui a primit dreptul de a se transfera abia in septembrie si numai dupa situatia critica in care a ajuns la Spitalul Floreasca”, a precizat Adriana Constantinescu. 

De asemenea, Administrația Penitenciarelor a mai transmis, tot pe surse, că motivul pentru care familia nu a primit dreptul de a-l vizita este că omul de afaceri ar fi beneficiat de cele cinci vizite prevăzute prin lege și că este internat într-o cameră septică. 


Familia omului de afaceri Dan Grigore Adamescu acuză Administrația Penitenciarelor că nu îi permite să îl vadă pe patul de moarte. Adamescu este intubat, la terapie intensivă, la spitalul Regina Maria, iar sora și nora sa nu sunt lăsate să îl vadă, a declarat, la B1 Tv, nora sa, Adriana Constantinescu. 

”Ultimele lui cuvinte au fost că vrea să moară. El a cerut de două ori să fie eliberat, a ispășit o treime din pedeapsă. Are 18 boli,i s-a refuzat constant dreptul să se opereze. Nu și-a văzut băiatul de doi ani”, a mai spus Adriana Constantinescu. 

Omul de afaceri are septicemie și este sedat, de duminică dimineață nemaifiind conștient, conform norei sale. 

”Săptămâna trecută a început să se simtă rău, vineri s-a simţit extrem de rău. De ieri nu mai răspunde la tratament, are septicemie, l-au intubat pentru că nu mai răspundea la niciun fel de stimuli. A cerut sora domnului dreptul să stea lângă el pentru că medicul ne-a spus că mai poate dura până în seara asta, mâine dimineaţă. A cerut la Penitenciarul Jilava, prin avocat, au zis că s-au terminat cele cinci vizite.”, a mai spus ea. 

Adriana Constantinescu a mai declarat că Administrația Penitenciarelor a refuzat accesul familiei pentru că nu ar exista o procedură de acces în astfel de cazuri. 

Omul de afaceri a fost condamnat definitiv, în 27 mai, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare într-un caz de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă