12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialEzitarile unei formatiuni mici cu pretentii exagerate

Ezitarile unei formatiuni mici cu pretentii exagerate

La cateva minute dupa declaratia incendiara a UDMR, care arunca in aer toate planurile PSD-ului, ce era deja pregatit sa-si anunte revansa, Viorel Hrebenciuc a sosit, la 14.15, la sediul UDMR ca sa salveze ce se mai poate. El a stat in discutii cu liderii UDMR o ora si jumatate. La iesire, vicepresedintele PSD a fost incoltit de intrebarile jurnalistilor, pe care a incercat sa le evite cu raspunsuri generalizante. “Nu e prima oara cand vin aici”, si-a explicat prezenta la sediul UDMR Hrebenciuc. Desigur ca Hrebenciuc nu a dorit sa dea relatii despre stadiul actual al negocierilor, dar a incercat sa salveze imaginea PSD-ului afirmand ca, daca UDMR are negociatori de exceptie, “nici noi nu ne lasam mai prejos”. “Ii lasam sa vada ce le ofera si cealalta parte”, a adaugat vicepresedintele PSD cu un ton triumfalist, care dadea de inteles ca a venit la UDMR cu o contraoferta generoasa, imposibil de respins.
El a recunsocut insa drept o “greseala tehnica” de a anunta oficial semnarea colaborarii cu UDMR. Dupa care Hrebenciuc a incercat sa linisteasca apele spunand ca PSD are deja in lucru programe guvernamentale si ca exista tot felul de variante. Nici vorba de a intra in opozitie, crede Hrebenciuc, deoarece PSD ar conta pe sprijinul unor parlamentari nenominalizati si ar negocia o formula de guvernare chiar cu Alianta! Aceasta este mai degraba o speranta a lui Hrebenciuc prin care vicepresedintele PSD spera sa sperie si UDMR-ul, pentru ca aceasta varianta e “fara UDMR”.
El a mai declarat ca alegerile anticipate sunt o idee care poate conveni si PSD-ului, aceasta afirmatie fiind probabil o sperietoare tot pentru UDMR. In rest, Hrebenciuc asteapta pentru astazi finalizarea negocierilor si semnarea protocolului cu UDMR.
In urma declaratiilor lui Hrebenciuc, Marko Bela a adaugat ca toata lumea ii ameninta cu anticipatele, dar “de ce nu am putea gasi o solutie, avem un presedinte, avem un Parlament, sunt convins ca vom putea gasi o solutie”. Sa se teama UDMR ca la o reluare a alegerilor parlamentare nu ar mai obtine scorul din 28 noiembrie? Sau cel putin nu ar mai dicta ca acum formarea guvernului si ar trebui sa-si reduca mult pretentiile?!
Parca pentru a face negocierile si mai complicate, senatorul UDMR Peter Eckstein a declarat, tot ieri, ca UDMR ar trebui sa sustina Alianta in formarea guvernului, fara PSD si PRM. Eckstein si-a motivat interventia cu faptul ca un guvern de aceeasi culoare cu a presedintelui Basescu va aduce stabilitate. Pentru senatorul UDMR, dorinta exprimata prin votul popular acordat lui Basescu, in ideea ca acesta va lupta impotriva coruptiei si ca se va putea trai intr-un mediu normal si sanatos, ar trebui respectata.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă