Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Expert Forum a lansat o PETIŢIE pentru a "atrage atenţia instituţiilor europene în legătură cu ABUZURILE noii Puteri politice"

Organizaţia Expert Forum a lansat, duminică, o petiţie adresată Comisiei Europene  prin ccare încearcă să semnaleze "derapajele Puterii de la regulile statului de ...

Share

Octavian Palade 0 comentarii

08.07.2012 - 18:16

Organizaţia Expert Forum a lansat, duminică, o petiţie adresată Comisiei Europene  prin ccare încearcă să semnaleze "derapajele Puterii de la regulile statului de drept".

În petiţia "Romanian citizens and civil society warning: the Blitzkrieg against the rule of law in Romania continues" ("Cetăţenii români şi societatea civilă avertizează: 'blitzkrieg-ul'  împotriva  statului de drept din România continuă") organizaţia Expert Forum atrage atenţia asupra următoarelor fapte:


"  - modificările aduse legii Curţii Constituţionale prin încălcarea constituţiei (art 115 al 6)

 - decizia de înlocuire a Avocatului Poporului, singurul care poate contesta la Curtea Constituţională neconstituţionalitatea unor ordonanţe de urgenţă

 - înlocuirea prin încălcarea legii a şefilor celor două Camere ale Parlamentului, Senat şi Camera Deputaţilor, preşedintele Senatului fiind şi preşedinte interimar în cazul suspendării Preşedintelui

 - legea referendumului s-a modificat tot prin ordonanţa de urgenţă care încalcă art 115 al 6  şi încalcă şi standardele internaţionale ale Comisiei de la Veneţia, aplicată deja în jurisprudenţa Curţii Constituţionale a României  şi care spune că nu se pot modifica legi electorale cu mai puţin de un an înainte de alegeri." (TEXTUL INTEGRAL AL PETIŢIEI POATE FI DESCĂRCAT AICI)

Ana Otilia Nuţu, analist politic în cadrul Expert Forum, a declarat pentru romanialibera.ro că rolul petiţiei este acela de a "atrage atenţia instituţiilor europene în legătură cu abuzurile săvârşite de noua Putere politică".

Ea a mai spus că "încercăm să punem presiune pe instituţiile europene, să ia atitudini tranşante în ceea ce priveşte evenimentele din România. Prin această petiţie încercăm instituţiile europene să trimită comunicate cât se poate de tranşante".

 "Indiferent de partidele politice aflate la Putere, trebuie să se respecte Constituţia", a mai spus Alina Otilia Nuţu pentru romanialibera.ro.

CEI CARE DORESC SĂ SEMNEZE PETIŢIA TREBUIE SĂ TRIMITĂ UN EMAIL CU SUBIECTUL "SEMNEZ PETIŢIA" LA ADRESA DE EMAIL [email protected] TEXTUL EMAILUL UI TREBUIE SĂ CONŢINĂ NUMELE ŞI PRENUMELE CELOR CARE VOR SĂ SEMNEZE. 


Citește totul despre:

Comentarii