EXCLUSIV. "Terorista" moldoveancă ce voia să arunce Moscova în aer e de fapt în Italia

Site-urile de ştiri din Rusia şi Republica Moldova relatau ieri că o tânără de 20 de ani de dincolo de Prut a aterizat la Moscova, având ca scop să comită un atentat terorist în capitala rusă. Surse din cadrul ...

Share

Monica Bonea 0 comentarii

30.03.2011 - 15:18

Site-urile de ştiri din Rusia şi Republica Moldova relatau ieri că o tânără de 20 de ani de dincolo de Prut a aterizat la Moscova, având ca scop să comită un atentat terorist în capitala rusă. Surse din cadrul anchetei, citate de presă, dădeau chiar şi identitatea şi descrierea tinerei: Aceasta s-ar numi Victoria Sârbu, născută în 1990, 1,70m înălţime, constituţie medie, păr negru drept, trăsături slave, poartă o haină neagră, lungă. Femeia ar fi sosit pe aeroportul Vnukovo din Moscova marţi după amiază, venind din oraşul siberian Surgut.

Ministerul de Interne de la Chişinău a dezminţit însă că Victoria Sârbu s-ar afla la Moscova. Singura persoană cu acest nume şi care corespunde descrierii se află în Italia, unde lucrează legal şi are permis de şedere. "Victoria Sârbu a fost contactată telefonic de noi, în Italia, ea se află acolo de câţiva ani. Informaţiile apărute în presă sunt false", a spus Olga Baciu, şefa biroului de presă a MAI din Chişinău, citata de site-ul 24h.md. Persoana căutată la Moscova avea paşaport rusesc, a  precizat Baciu pentru Romania liberă.

Surse din cadrul poliţiei moscovite, citate de presa rusă, afirmaseră anterior că o femeie din Republica Moldova a sosit la Moscova pentru a comite un atentat şi că fotografia şi datele personale ale acesteia au fost trimise la toate unităţile de poliţie ale Moscovei. Site-ul news-russia.info anunţase apoi că numele acesteia este Victoria Sârbu, citând surse din cadrul organelor de anchetă. Poliţia din Moscova nu a confirmat însă aceste informaţii.

Nu ar fi prima dată când astfel de informaţii citate de presă se dovedesc a fi false. Săptămâna aceasta, Ministerul de Interne din Daghestan avertiza că două "văduve negre" ar putea sosi la Moscova - Patimat Ramazanova şi Zeynap Magomedova. Totuşi, Magomedova a fost găsită în aceeaşi zi în Daghestan. Un alt caz este cel al Hawei Fargieva, despre care s-a spus în urmă cu două luni că ar plănui un atac terorist în Inguşeţia. Şi ea a fost găsită acasă, fără a avea legături cu vreo tentativă de atentat.

Autorităţile din Rusia sunt în stare de alertă după ce, la sfârşitul lunii, un atentat sinucigaş soldat cu 35 de morţi şi 130 de răniţi a avut loc pe cel mai tranzitat aeroport din Moscova, Domodedovo. În martie 2010, un alt atentat, de data aceasta la metroul din Moscova, s-a soldat cu moartea a 39 de persoane. Atacul a fost comis de două femei kamikaze.

Citește totul despre:

Comentarii