Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Exclusiv RL. Propunere MApN: militarii vor avea voie să-și exprime opiniile POLITICE în public

Un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Apărării Naționale ar putea aduce, dacă va fi aprobat de Parlament, o schimbare importantă în viața militarilor români. Proiectul urmărește modificarea Legii privind "Statutul cadrelor militare, gradaților și soldaților".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.08.2016 - 21:01

Un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Apărării Naționale ar putea aduce, dacă va fi aprobat de Parlament, o schimbare importantă în viața militarilor români. 

Proiectul urmărește modificarea Legii privind "Statutul cadrelor militare, gradaților și soldaților". În varianta inițială, legea prevedea, printre altele, că militarilor în activitate le este interzisă "exprimarea opiniilor politice în timpul serviciului sau în spaţiul public".

Această restricție ar urma să fie reformulată, astfel încât militarilor în activitate din toate instituțiile statului să li se interzică doar "exprimarea opiniilor politice în timpul serviciului". Propunerea de modificare a fost înaintată Ministerului Apărării de reprezentanți ai societății civile, în cadrul campaniei de consultare publică, fiind deja acceptată de reprezentanții MApN și de ceilalți inițiatori ai proiectului de lege.

Argumentul invocat de societatea civilă pentru a susține această modificare legislativă a fost acela că "exprimarea unei opinii politice în spaţiul public nu este o eroare atâta timp cât nu are rol propagandistic".

Ședința de consultare publică în care a fost formulată și acceptată această propunere s-a desfășurat la sfârșitul lunii iulie 2016, iar la întâlnire au participat, în calitate de co-iniţiatori ai proiectului de lege, reprezentanți ai MApN, Ministerului Afacerilor Interne, SRI, SPP și STS.

Societatea civilă a fost reprezentată de mai multe ONG-uri, printre care s-au numărat Federaţia Militarilor din România, Liga Militarilor Profesionişti și Asociaţia Diplomaţilor Militari în Rezervă şi Retragere.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...