EXCLUSIV. Florin Salam, regele fals al căutărilor Google. Cum dezinformează revista americană TIME

Revista TIME a prezentat, miercuri, un infografic cu cele mai căutate personalități în anul 2015 în fiecare țară bazat pe datele din Google, din care reiese că România este o țară de maneliști, iar Florin Salam este cel mai popular nume din căutările pe Internet. Graficele pe care Google România le-a prezentat săptămâna trecută arată însă altceva: Simona Halep este în topul personalităților căutate în 2015 în România, iar Florin Salam nu se află nici măcar în top 10.

Share

Alexandra Jeles 0 comentarii

Actualizat: 23.12.2015 - 19:27

Revista americană TIME a prezentat, miercuri, un infografic cu cele mai căutate personalități în anul 2015 în fiecare țară bazat pe datele din Google, din care reiese că România este o țară de maneliști, iar Florin Salam este cel mai popular nume din căutările pe Internet.

Graficele pe care Google România le-a prezentat săptămâna trecută arată însă altceva: Simona Halep este în topul personalităților căutate în 2015 în România, iar Florin Salam nu se află nici măcar în top 10. Reprezentantul Google România, Gabriela Chiorean, a confirmat aceste date pentru România liberă.

Florin Salam nu apare nici în topul personalităților și nici în topul căutarilor generale realizat în anul 2015 pe Google, potrivit datelor furnizate de gigantul IT (printscreen în galeria foto de mai sus)

România liberă a trimis un mesaj de sesizare către redactorul Megan McCluskey de la revista Time care a scris acest articol pentru a afla care este sursa materialului și pentru a cere corectarea informațiilor prezentate. Autoarea articolului nu a prezentat criteriile după care a fost realizat clasamentul. Este posibil ca Florin Salam să fie pe primul loc în căutărilor simple, nu și pe baza căutărilor de știri, căutărilor de imagini sau căutărilor de pe Youtube.

Citește și: Care au fost PERSONALITĂȚILE cele mai căutate cu GOOGLE, din fiecare țară, în anul 2015

Cele mai populare personalități ale anului 2015 în căutările făcute de români în Google sunt Simona Halep, Elena Udrea, Gabriel Cotabiţă, Vadim Tudor şi Mihaela Rădulescu. Clasamentul este completat de Oana şi Mărioara Zăvoranu, Dacian Cioloş, Robbie Williams şi Stephen Hawking. 

Topurile realizate de Google România cuprind rezultatele agregate din două tipuri de liste de căutări: căutări în trend (acestea sunt căutările care au înregistrat cea mai mare creștere de trafic în 2015, în comparație cu 2014) și cele mai căutate (în această listă se regăsesc termeni care au înregistrat cel mai mare volum de căutări în 2015).

Citește și: Top Google: Cele mai populare personalități în 2015

 

 

Citește totul despre:

Comentarii