Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Europarlamentarul Adrian Severin, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Europarlamentarul Adrian Severin a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită şi trafic de influenţă. În rechizitoriul întocmit de procurori se arată faptul ...

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

11.09.2013 - 14:46

Europarlamentarul Adrian Severin a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată faptul că în perioada decembrie 2010 – martie 2011, Adrian Severin, în calitate de membru în Parlamentul European, a acceptat să primească 100.000 euro anual din partea reprezentanţiilor unei societăţi comerciale, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte şi a votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societăţii comerciale, pe de altă parte. La această sumă se adăuga şi suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte efectuate de parlamentar, în legislativul european, în legătură cu depunerea de amendamente.

Citeşte şi Adrian Severin, la DNA pentru dosarul de corupţie: Nu am mari speranţe

În contextul discuţiilor din perioada ianuarie – martie 2011, Adrian Severin le-a pretins reprezentanţiilor unei societăţi comerciale, potrivit înţelegerii, suma de 12.000 euro, lăsându-i să creadă că are influenţă asupra a doi deputaţi din Comisia Juridică, a Raportorului Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din legislativul european, precum şi asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina să introducă un amendament la proiectul de Directivă al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, în sensul intereselor clienţilor companiei pe care cei doi susţineau că o reprezintă. În vederea încasării sumei 12 000 euro, Adrian Severin a emis o factură pe care a trimis-o pe email uneia din cele două persoane.

În ceea ce priveşte suspiciunea săvârşirii, de către Adrian Severin, alături de alte persoane, a unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, cercetările continuă într-un dosar separat, disjuns din prezenta cauză. Dosarul finalizat a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi Neruşinarea „reţelei“ Severin continuă la Bruxelles şi la Bucureşti

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...