9.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialEuroparlamentar PNL sesizează Comisia Europeană cu privire la modificarea legislaţiei românești

Europarlamentar PNL sesizează Comisia Europeană cu privire la modificarea legislaţiei românești

Europarlamentarul Daniel Buda a declarat, duminică, că va sesiza Comisia Europeană și Congresul Puterilor Locale și Regionale de la Strasbourg legat de faptul că legislația privind administrația locală a fost modificată, astfel încât jumătate din orașele și comunele din România rămân fără 50% din banii de la Guvern, informează Mediafax.

"În aceste condiții, voi sesiza Congresul Puterilor Locale și Regionale de la Strasbourg, astfel încât, în urma dezbaterilor de aici, problemele din România să fie prinse în următorul raport de monitorizare a situației din statele membre", a transmis europarlamentarul.

Daniel Buda, co-președinte al PNL Cluj, a susţinut că Liviu Dragnea și Victor Ponta au modificat legislația, astfel încât mai mult de jumătate din comunele și orașele din România sunt condamnate la subdezvoltare și trebuie ”să stea cu mâna întinsă la acești vătafi”, conform unui comunicat de presă transmis duminică.

Buda mai susţine că toate programele și proiectele, inclusiv cele finanțate din fonduri europene, vor fi blocate din cauza lipsei cofinanțării, în condițiile în care banii de la Guvern sunt cu peste 50 la sută mai puțini comparativ cu anul trecut.

Totodată, potrivit acestuia, şi Comisia Europeană va fi sesizată asupra "dezastrului provocat de către Liviu Dragnea" în administrația publică locală.

”Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu poate ignora situația dezastruoasă din România!", a adăugat Daniel Buda. 

Cele mai citite

Implicațiile industriei de gaming asupra economiei

Industria de gaming a generat venituri în valoare de aproximativ 365 de miliarde de dolari în 2023 la nivel global. Tendința de creștere din...

Macron spune că islamiștii care au lovit Rusia au încercat să atace Franța

Președintele Emmanuel Macron a declarat că cei care au ucis 137 de persoane într-o sală de concerte din afara Moscovei fac parte dintr-o ramură...

Servicii de închiriere animatori copii pentru zile de naștere

Chiar dacă serviciile de animație pentru copii sunt disponibile pe piață doar de câțiva ani, asta nu înseamnă că discutăm despre un concept nou....
Ultima oră
Pe aceeași temă