UPDATE. Eugen Teodorovici, chemat la DNA

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a prezentat, joi dimineaţă, la DNA, unde a fost citat de procurori în calitate de martor, în dosarul lui Nicu Păun şi Mădălin Voicu.

Share

Diana Biţă 0 comentarii

Actualizat: 23.06.2016 - 10:30

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a prezentat, joi dimineaţă, la DNA, unde a fost citat de procurori în calitate de martor, în
dosarul lui Nicu Păun şi Mădălin Voicu.

UPDATE. Eugen Teodorovici a stat în fața procurorilor DNA aproximativ 30 minute.

----

”Am fost invitat în calitate de martor în dosarul fostului deputat Păun. Toţi cei care au venit la Ministerul de Finanţe atunci au plecat aşa cum am mai spus. Fără niciun fel de încălcare a legii”, a declarat Eugen Teodorovici, la venirea la sediul DNA.

Teodorovici a fost ministru al fondurilor europene, iar apoi a preluat portofoliul finanțelor în Cabinetul condus de Victor Ponta.

Citește și: DNA extinde urmărirea penală în dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun

Nicolae Păun este suspectat de corupție, spălare de bani și trafic de influență, iar Mădălin Voicu că ar fi intervenit până şi la Guvern pentru promovarea acelor circulare. Prejudiciul adus bugetului Uniunii Europene prin fraudarea proiectelor se ridică, potrivit anchetatorilor, la peste 30 de milioane de lei.

Potrivit DNA, Nicolae Păun "în calitate de preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 217.300 lei, deputatului Mădălin Voicu şi a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fără nicio contraprestaţie), în cadrul unuia din proiectele derulate de Asociaţia Partida Romilor".

DNA mai arată că "aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcţionari şi demnitari, intervenţii concretizate în contextul validării proiectelor cu finanţare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuţiei de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice şi în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...