Elicopterele americane au învins furtuna pentru a ajunge în România. Exercițiul de luptă din Dobrogea se amână o zi pentru verificări tehnice

Exercițiul elicopterelor americane Black Hawk, care urmau să simuleze o operațiune de asalt pe teritoriul Dobrogei, se amână o zi, urmând a se desfășura miercuri.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.02.2017 - 09:58

Exercițiul elicopterelor americane Black Hawk, care urmau să simuleze o operațiune de asalt pe teritoriul Dobrogei, se amână o zi, urmând a se desfășura miercuri.

Ministerul român al Apărării a anunțat că exercițiul se amână 24 de ore "din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile de pe traseu".

Surse militare au precizat, pentru România Liberă, că elicopterele Black Hawk au străbătut o furtună pe traseul dintre Grecia și România, ceea ce impune derularea, în baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, a unor lucrări specifice de mentenanță, înainte de a putea executa exercițiul în condiții de siguranță.

La exercițiul de la Kogălniceanu, care se va derula miercuri, vor lua parte, probabil, cinci elicoptere Black Hawk (nu opt, cum se anunțase inițial) care vor executa un antrenament pentru manevre de încărcare și pentru operațiuni de asalt.


Citește și: Militarii români și americani fac antrenamente de asalt în Dobrogea cu faimoasele elicoptere Black Hawk

UH-60 Black Hawk sunt definite ca elicoptere de transport tactic, folosite de militarii americani în mai multe teatre de luptă internaționale. În total, US Army trimit în Europa, în anul 2017, 38 de elicoptere Black Hawk, 24 de elicoptere Apache și 12 elicoptere Chinook.


Elicopterele de tipul UH-60 Black Hawk aparțin Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forțelor Terestre ale SUA și sosesc pe traseul Salonic (Grecia) – Mihail Kogălniceanu.

Brigada 10 elicoptere de luptă este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est ca parte a operațiunii Atlantic Resolve, având peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere și mai mult de 700 elemente de tehnică militară ce au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia și România, pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite ale Americii față de stabilitatea și securitatea Europei de Est.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...