Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dubla crimă din biserică ce a îngrozit Mediaşul

Procurorii sibieni investighează un dublu asasinat căruia i-au căzut victime doi copii: aceştia au fost înjunghiaţi cu sânge rece de propriul tată chiar în incinta lăcaşului de cult. Un preot unitarian din ...

Share

Claudiu Padurean 0 comentarii

27.06.2010 - 20:44

Procurorii sibieni investighează un dublu asasinat căruia i-au căzut victime doi copii: aceştia au fost înjunghiaţi cu sânge rece de propriul tată chiar în incinta lăcaşului de cult.

Un preot unitarian din Mediaş şi-a ucis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cei doi băieţi, în vârstă de 5 şi, respectiv, 7 ani. Dublul asasinat a avut loc în incinta bisericii unde slujea preotul Denes Cseh. Autorităţile susţin că în seara crimei preotul i-a spus soţiei sale că merge cu copiii la cumpărături. Constatând că aceştia nu se mai întorc, femeia i-a cerut unui angajat al parohiei să verifice dacă nu cumva preotul se află în biserică. Bărbatul a intrat în incinta lăcaşului de cult, unde a descoperit dublul asasinat. Procurorul Ioan Boţoc, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, spune că trupul neînsufleţit al unuia dintre copii se afla la parterul bisericii, iar cadavrul celui de-al doilea la etajul I. „În respectivul imobil au fost găsiţi doi copii care aveau leziuni traumatice grave, respectiv plăgi tăiate profunde în zona gâtului. Bănuim că moartea a fost cauzată de aceste plăgi", a declarat procurorul criminalist. Ipoteza anchetatorilor este confirmată şi de medicul legist din Sibiu,Ioan Doican, cel care a efectuat autopsia celor doi copii. După câteva ore de la crimă, localnicii au descoperit şi trupul neînsufleţit al preotului unitarian Denes Cseh. Acesta se aruncase în faţa unui tren.

Externat recent

Crima a şocat întregul oraş. Enoriaşii preotului spun că Denes Cseh „părea" o persoană cumsecade, care îşi iubea băieţii. Apropiaţi ai preotului declară însă că acesta suferea de grave tulburări psihice. Informaţia a fost confirmată şi de superiorul preotului, episcopul Bisericii Unitariene din Transilvania, Ferenc Balint-Benczedi. Potrivit acestuia, Denes Cseh fusese externat de puţină vreme dintr-o clinică de psihiatrie din Târgu-Mureş. „Sunt profund îndurerat de această tragedie. Nu ştiu de ce l-au lăsat medicii să iasă din spital", a spus episcopul Ferenc Balint-Benczedi. Managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Konrad Judith, a declarat, ieri, că preotul a fost internat la Clinica de Psihiatrie II din Târgu Mureş şi că a fost externat, după o săptămână de tratament, la cerere. „Era la prima internare. A stat până în 22 iunie, timp de o săptămână, cu o problemă afectivă, la Clinica de Psihiatrie II din Târgu Mureş. I s-a acordat toată atenţia necesară. Nu se putea prevedea un astfel de gest, comiterea suicidului şi a celorlalte fapte", a precizat Konrad Judith.

Cult protestant cu centrul la Cluj

La rândul lor, coreligionarii preotului sunt în stare de şoc. „Este o tragedie umană groaznică şi un păcat capital. Biblia spune „Să nu ucizi!" şi este un păcat şi mai grav sinuciderea. Nici nu ştim ce să mai spunem", ne-a declarat un preot unitarian din Cluj, la ieşirea de la slujba de duminică. Psihologul Bogdan Moldovan spune că este posibil ca problemele psihice ale preotului să fie fost agravate de boala de care suferea soţia sa. Femeia este bolnavă de cancer şi nu se poate deplasa deoarece a fost operată de curând. Biserica Unitariană din care făcea parte preotul Denes Cseh este un cult protestant radical, desprins din Biserica Reformată (Calvină) în timpul principelui Transilvaniei, Ioan Sigismund, sub influenţa predicatorului clujean Francisc David. Doctrina acestei biserici neagă existenţa Sfintei Treimi. Centrul mondial al cultului se află la Cluj, de unde s-a răspândit în Europa de Est, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...