Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Dracula Expres" pleaca din Brasov

Ieri, a avut loc in Gara Brasov inaugurarea trenului de epoca "Dracula Expres". Trenul va circula din aceasta saptamana, in fiecare weekend, pe ruta Brasov-Zarnesti, cu opriri in statiile Cristian si Rasnov. "Se va face doar o ...

Share

Iulian Rinder 0 comentarii

23.04.2008 - 00:00

Ieri, a avut loc in Gara Brasov inaugurarea trenului de epoca "Dracula Expres". Trenul va circula din aceasta saptamana, in fiecare weekend, pe ruta Brasov-Zarnesti, cu opriri in statiile Cristian si Rasnov. "Se va face doar o singura cursa pe zi, dar ora de plecare inca nu a fost stabilita", a precizat consilierul judetean Adrian Maxim.


"Dracula Expres" parcurge distanta de 40 de kilometri dintre Brasov si Rasnov intr-o ora. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, pana pe data de 1 iunie calatoriile vor fi "gratuite pentru turistii care viziteaza orasul de sub Tampa, abia ulterior urmand sa fie pus in exploatare". Trenul este detinut in coproprietate de CJ Brasov si SC Regiotrans SRL. Garnitura este formata din doua locomotive, respectiv locomotiva unicat Pacific 2301, construita in Germania in 1922, si locomotiva 230516, construita in 1934 la Uzinele "Malaxa", la care se adauga trei vagoane de calatori. Primul vagon i-a apartinut in perioada interbelica lui Carol al II-lea, fiind dotat cu trei cusete cu pat si chiuveta, o baie si un salon de protocol.

 

Vagonul urma sa fie dat la topit, fiind salvat multumita acestui proiect. Restaurarea sa a fost realizata de Regionala CFR Brasov impreuna cu CJ Brasov si transportatorul privat Regiotrans la uzina Astra Arad. Al doilea vagon, cu o capacitate de 50 de locuri, a fost construit in 1924 la uzina "Ernesto Bravo" din Milano. Cel de-al treilea vagon a facut parte in anii ‘30 din celebrul "Orient Express", fiind folosit in perioada interbelica pe ruta Bucuresti-Paris. Conform directorului regionalei CFR Brasov, Ionel Dicu, aceasta este prima linie turistica de acest gen din Romania. Pe aceasta ruta, primul tren a plecat din Brasov catre Zarnesti in 1892. Lucrarile de constructie a caii ferate au durat trei ani si au fost realizate de Societatea Anonima pe Actiuni "Trei Scaune".


In cadrul acestui proiect a fost renovata gara din Rasnov, astfel incat spatiul sa semene cu o constructie de epoca. In acest moment in Gara Rasnov se efectueaza lucrari pentru instalarea unei linii cu ecartament ingust pe care va circula o mocanita.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...