13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDouă zile fără cutremure mari, la Galaţi

Două zile fără cutremure mari, la Galaţi

Nici un cutremur cu magnitudinea de peste 2,5 grade pe scara Richter nu a mai avut loc la Galaţi în ultimele două zile, conform datelor furnizate de căƒtre Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.

Cu toate acestea, activitatea seismică nu a încetat la Galaţi, unde zece noi cutremure cu o magnitudine de aproximativ 1 grad pe scara Richter au avut loc marţi dimineaţă.

Ultimul cutremur major de la Galaţi a avut loc duminicăƒ, la ora 2:35, dupムaproximativ o orムde la producerea seismului de 5,5 grade care a fost resimţit în Bucureşti şi alte câteva mari oraşe din România, Republica Moldova şi nordul Bulgariei.

În ultimele douムsăƒptăƒmâni, regiunea a fost afectată de peste 200 de seisme.

Citeşte şi De ce s-au aliniat cutremurele pe axa Vrancea-Galaţi

Experţii care au făcut în ultimul timp măsurători la Galaţi au explicat că ultimul cutremur de 5,5 pe scara Richter, înregistrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zonă Vrancea, ar putea avea o influenţa în ceea ce priveşte descărcarea din energia acumulată în zonă Izvoarele, lucru care “ar ajuta la liniştirea activităţii seismice”, conform Mediafax. Experţii au atras atenţia că fenomenul de la Izvoarele nu poate fi oprit, dar sunt semne că se află în regres.

Cu toate acestea, directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) Mircea Radulian a declarat, luni, după o şedinţă cu specialişti din mai multe domenii, desfăşurată la Măgurele, că nu există elemente care să indice vreo corelaţie între cutremurul de duminică din Vrancea şi cele din Galaţi, înregistrate zilnic începând cu 23 septembrie.

Citeşte şi Bucureştiul şi alte câteva mari oraşe, zgâlţâite de cel mai mare cutremur din ultimii patru ani

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă