Dosarul torţionarului Alexandu Vişinescu, preluat de Parchetul General

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat, vineri, de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, dosarul având ca obiect denunţul formulat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului ...

Share

Diana Biţă 0 comentarii

08.08.2013 - 18:45

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat, vineri, de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, dosarul având ca obiect denunţul formulat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului împotriva torţionarului Alexandru Vişinescu.

"În temeiul dispoziţiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedură penală, s-a dispus, azi, 09.08.2013, preluarea cauzei privind pe Vişinescu Alexandru, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea efectuării urmăririi penale de către procurori din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Parchetul instanţei supreme a precizat că dosarul a fost preluat având în vedere complexitatea cauzei şi volumul mare de activităţi procesuale şi procedurale ce urmează a fi efectuate în vederea soluţionării cu celeritate a acesteia.

CITEŞTE ŞI: Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat va fi transformată în Memorial al Victimelor Comunismului

Vişinescu a fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat în perioada 1956 - 1963, Parchetul a făcut această cerere pentru a analiza oportunitatea preluării în vederea efectuării urmăririi penale de către procurori ai Secţiei de urmărire penală şi Criminalistică, informează un comunicat al Parchetului General remis RL.

CITEŞTE ŞI: Cum şi-au condamnat alte state „cazurile Vişinescu“

”Miercuri, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, se arată în comunicat.

CITEŞTE ŞI: Traian Basescu despre cazul tortionarului Alexandru Visinescu : “Trebuie sa raspunda in fata legii”

În ceea ce priveşte încadrarea juridică a faptelor şi eventuala incidenţă a normelor privind prescripţia, acestea pot fi analizate numai după efectuarea de cercetări în cauză.

Citește totul despre:

Comentarii