Dosarul de santaj al fostului Episcop al Hușilor va fi judecat în secret

Dosarul de șantaj al fostului episcop de Huși, Corneliul Bârlădeanul va fi judecat în secret, pe motiv că ține de viața intimă a persoanei.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 01.11.2017 - 16:43

Dosarul de santaj al fostului Episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu, va fi judecat în ședințăsecretă, pentru că vizează viața intimă a persoanei. Cel puțin așa își motivează decizia magistrații Tribunalului Vaslui, anunță Agerpres. 

În acest dosar, Corneliu Onilă (numele de mirean al episcopului) are calitatea de persoană vătamată, el reclamând faptul că a fost șantajat cu publicarea unor imagini în care ar fi fost surprins în ipostaze intime alături de un bărbat, despre care se crede că, la momentul respectiv, era elev al Seminarului Teologic din Huși. Decizia magistraților vasluieni vine după ce avocatul lui Corneliu Onilă a cerut declararea ședinței secretă, până la finalizarea cercetării judecătorești.

"Facem această solicitare având în vedere calitatea persoanei vătămate și faptul că sunt aspecte care vizează viața intimă a persoanei vătămate. Vor fi audiați martori care vor da declarații, în care vor apărea și aspecte ce țin de viața intimă a persoanei vătămate", a spus aparatorul fostului prelat. 


În replică, avocatul unuia dintre preoții acuzați de santaj a afirmat că sedința ar trebui să fie publică, deoarece nu se mai poate vorbi de o calitate a persoanei vătămate, avand în vedere că aceasta nu mai ocupă funcția de episcop.

Cazul Episcopului Corneliu Bârladeanu a intrat în atenția publică în luna iunie, atunci când acesta a depus la DNA plângere împotriva a trei preoți care l-ar fi șantajat cu darea în vileag a unor imagini compromițătoare. Ulterior, filmul respectiv a apărut în spațiul public. Jitaru Sebastian Cristi, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huși, Damian Gheorghe, preot de caritate la Spitalul Județean Vaslui și Bumbu Răzvan Mihail, preot paroh la Parohia Văleni au fost reținuți pe data de 15 iunie, fiind acuzați că ar fi cerut bani sau funcții pentru a nu face publice o serie de înregistrări video în care Corneliu Barladeanu ar apărea în ipostaze intime în compania unui fost elev de la Seminarul Teologic Huși. Cei trei preoți au fost ulterior plasați sub arest la domiciliu.
 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...