8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialDosarele de la Cornu

Dosarele de la Cornu

Stenograma sedintei Biroului Permanent de ieri dovedeste cum Adrian Nastase se foloseste de functia pe care o are pentru a scapa de rigorile legii. Nastase le spune colegilor parlamentari ca ar fi aparut o idee alternativa Ð casa de la Cornu poate sa fie perchezitionata pentru ca este pe numele sotiei. Insa Nastase isi foloseste functia pentru a bloca perchezitia: “Si, din informatiile mele, astazi sau maine echipele sunt pregatite pentru aceasta operatiune, fara aprobarea Parlamentului, pornind de la ideea ca acea casa este o mostenire a sotiei mele de la tatal ei si deci n-ar fi nevoie de aprobarea Parlamentului. Si am trimis o nota in care le atrag atentia celor care vor sa faca acest lucru ca este vorba de o smecherie: ca perchezitia nu vizeaza fundatia casei, ci bunurile care sunt inauntru si care sunt bunuri comune, sunt documente! Este de notorietate faptul ca acolo este o resedinta a mea, ca am o multime de lucruri care sunt acolo!”
Nastase spune clar ca vrea discutie in Parlament: “Deci eu am sa trimit aceasta notificare, acum de dimineata, si doamnei ministru si domnului Daniel Morar ca este inadmisibil ca o procedura care a fost pornita, intelegandu-se foarte clar despre ce este vorba, sa fie acum transformata pentru a se by-pass-a, pentru a se evita punctul de vedere al Parlamentului.”
De fapt, nu punctul de vedere al Parlamentului il intereseaza pe Nastase, ci blocarea dezbaterilor la nivelul Biroului Permanent prin inventarea de chichite.
De altfel, din stenograma rezulta clar ca Nastase respinge orice argumente referitoare la incorectitudinea votului de luni din Biroul Permanent.

Din stenograma sedintei Biroului Permanent

Domnul Adrian Nastase: …Din informatiile mele, astazi sau maine, echipele sunt pregatite pentru aceasta operatiune, fara aprobarea Parlamentului, pornind de la ideea ca acea casa este o mostenire a sotiei mele de la tatal ei si, deci, n-ar fi nevoie de aprobarea Parlamentului. Si am trimis o nota in care le atrag atentia celor care vor sa faca acest lucru ca este vorba de o smecherie; ca perchezitia nu vizeaza fundatia casei, ci bunurile care sunt inauntru si care sunt bunuri comune, sunt documente; este de notorietate faptul ca acolo este o resedinta a mea, ca am o multime de lucruri care sunt ale mele. Deci, vroiam sa stiti acest lucru si sa fiti constienti de ceea ce se intampla in momentul de fata la acest nivel.

Domnul Cornel Stirbet: Multumesc, domnule presedinte. Imi cer scuze ca intervin pe aceasta tema, dar cred ca, cu toata condescendenta va spun, gresiti in aceasta chestiune, pentru ca aduceti in discutia Biroului Permanent o problema a dumneavoastra, personala. Aceasta nu este nici problema Camerei, nici problema Biroului Permanent. Este problema dumneavoastra personala, domnule presedinte. Modul cum ati procedat, dupa opinia mea, supunand in discutie cererea, este neregulamentar foarte clar. Acum aduceti in discutie, tot pentru informare si pentru a se prezenta pana la urma o pozitie a Biroului Permanent, aceeasi chestiune legata de o alta cerere a ministrului Justitiei. Cred ca este incorect si nu ar trebui sa discutam in sedinta Biroului Permanent si a Comitetului liderilor grupurilor parlamentare aceasta chestiune.

Domnul Adrian Nastase: Cred ca nu ati retinut. Nu am adus in discutie, ci am facut o informare. Am facut o pauza intre cele doua puncte de pe ordinea de zi. Unii pot sa mearga sa fumeze in momentul respectiv, altii pot sa asculte. Deci, nu am pus in discutie aceasta chestiune.

Domnul Cornel Stirbet: Imi pare rau ca tratati chestiunea la fel ca pe o problema personala cu ceilalti care pot sa asculte sau sa fumeze sau sa faca altceva. Dumneavoastra trebuie sa va rezolvati problemele, pentru ca am inteles ca v-ati sustras si de la obligatia declararii sau clarificarii problemelor, pentru ca aveati probleme aici, la Camera Deputatilor. Lasati atunci problemele acestea si ocupati-va de celelalte. Imi pare rau, domnule presedinte.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă