Dosar penal pe numele "deputatului cu mitralieră" Cătălin Rădulescu. Acuzațiile vizează faptele de tulburare a liniștii și ordinii publice. Deputatul PSD de Argeș: De ce mai stau ca proștii acolo? Eu arma cu care am tras la Revoluție am păstrat-o. Sunt pregătit să ies și să trag

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a deschis un dosar penal pe numele deputatului PSD Cătălin Rădulescu pentru fapta de tulburare a liniștii și ordinii publice ca urmare a declarațiilor sale din ultimele zile, privind protestatarii antiguvernamentali din Piața Victoriei.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

15.03.2017 - 18:44

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a deschis un dosar penal pe numele deputatului PSD Cătălin Rădulescu pentru fapta de tulburare a liniștii și ordinii publice, ca urmare a declarațiilor sale din ultimele zile, privind protestatarii antiguvernamentali din Piața Victoriei.

Deputatul PSD de Argeş a intrat în atenția publicului după ce a declarat că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: „De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”. Totodată, el a mai menționat că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: „Eu arma cu care am tras în timpul Revoluției am păstrat-o. Niciodată nu am vrut să o dau. O țin acasă ca și armă de panoplie, AKM-ul acela cu care am tras. Am certificat de colecționar. Nu se folosește. O țin pentru când, dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să transforme cineva statul pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma și să trag. Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat.”

După interviul publicat luni, parlamentarul Cătălin Rădulescu a cerut publicației Adevărul un drept la replică. Politicianul îi acuză pe jurnaliști că i-au trunchiat afirmațiile și le-au interpretat după bunul plac. 

“Aceşti băieţi au decupat interviul în mod securistic, au făcut montaje cum i-a învăţat cine trebuie să-i înveţe”, a spus Rădulescu.

Marți, poliţia s-a autosesizat după declarația deputatului PSD de Argeș. Ofiţerii din Argeş vor face verificări şi ar putea ca la sfârşitul anchetei să-i ceară demnitarului să renunţe la toate armele de foc pe care le deţine.

Rădulescu a afirmat, marți, că în urma interviului pentru publicația Adevărul, a primit 150 de ameninţări cu moartea, motiv pentru care şi-a contactat avocaţii şi a depus o plângere penală.

Deputatul PSD de Argeș a fost reclamat, miercuri, la Parchetul General,  în dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, se arată într-un comunicat de presă remis redacției RL. 

În urma controversatelor declarații, președintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat atitudinea parlamentarului, declarând că are o părere foarte proastă despre atitudinea acestuia.

"Am o părere mai mult decât proastă în legătură cu afirmaţiile dumnealui. Mie mi se par, dincolo de faptul că sunt neavenite, mie mi se par foarte periculoase. Sincer, eu nu am aceste competenţe, eu nu ştiu dacă mai poate avea dreptul să deţină acele arme. Un om nu se poate juca cu acele afirmaţii, ameninţând că le foloseşte şi în acelaşi timp să aibă dreptul de a purta, în mod legal, arme de foc", a declarat șeful Camerei Deputaților.

De asemenea, un alt membru al partidului, șeful filialei din Cluj, Horia Nasra, a precizat, pe Facebook, că așteaptă scuze din partea lui Cătălin Rădulescu, menționând că rolul unui parlamentar nu este de a ataca protestatarii cu tunurile de apă sau "să păzească cu AKH-ul în mână". 

„De 24 de ore aştept cel puţin nişte scuze. Rolul unui parlamentar nu este nici să disperseze românii cu tunurile de apă, nici să păzească weltanschauung-ul (universul – n.r.) cu AKM-ul în mână, nici să muncească pe 5.300 lei dacă este nemulţumit, în condiţiile în care este parlamentar într-un partid de #stânga, într-o ţară plină de pungi de sărăcie. De asemenea, libertatea presei este un drept care nu poate fi cumpărat, nici modificat prin intimidări”, a arătat Nasra.

În acest scandal au intervenit și membrii USR, cerând social-democraților să se delimiteze de afirmațiile deputatului Cătălin Rădulescu și să-l dea afară din partid.

"Referitor la declarațiile din ultimele zile ale deputatului Cătălin Rădulescu, USR solicită PSD și președintelui acestuia, Liviu Dragnea, să-l demită pe Cătălin Rădulescu pentru că aceste declarații pe care le-aș putea numi de terorism civic, pe care Cătălin Rădulescu a înțeles să le profereze, fac rău nu numai Parlamentului României, fac rău societății noastre în ansamblul ei. (...) O demisie din Parlament așteptăm dacă domnia sa ar da dovadă de onoare și ar fi într-adevăr un lucru remarcabil, asumându-și faptul că o astfel de declarație nu poate fi acceptată de către o societate democratică. PSD îi cerem delimitarea clară și demiterea din calitate de membru de partid", a spus deputatul USR Dan Barna, la o conferință de presă.

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...