Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dosar ANRP IV: Fosta șefă ANRP și afaceristul Rotaru, ARESTAȚI

Omul de afaceri Mihai Rotaru, fosta șefă ANRP, Crinuța Dumitrean, au fost arestați, sâmbătă, în dosarul ANRP IV, privind despăgubiri ilegale acordate omului de afaceri Rotaru.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 28.11.2015 - 19:59

Omul de afaceri Mihai Rotaru, fosta șefă ANRP, Crinuța Dumitrean, au fost arestați, sâmbătă, în dosarul ANRP IV, privind despăgubiri ilegale acordate omului de afaceri Rotaru. 

Procurorii anticorupție au deschis un nou dosar privind plata a unor despăgubiri de ANRP către Mihai Rotaru, principalul acționar de la CS Universitatea Craiova. 

Citește și: UPDATE. Dosarul ANRP 4: Deputatul Ioan Oltean a primit mită 600.000 de euro într-o biserică. DNA cere aviz Camerei Deputaților pentru arestarea lui Teodorescu și Oltean

Mihai Rotaru, principalul acționar de la CS Universitatea Craiova și beneficiar al despăgubirii ANRP, este acuzat de procurorii anticorupție de cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar cei trei membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor — Diacomatu, Constantinovici și Alexandru — de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Ce au făcut în dosarul ANRP 4 deputații Cătălin Teodorescu și Ioan OLTEAN

La data de 17.06.2010, suspectul Teodorescu Cătălin Florin, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților ( acum DEPUTAT) , prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, a aprobat raportul de evaluare prin care un teren în suprafață de 61.857 mp situat în municipiul Pitești a fost evaluat la 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire unei persoane.

Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat, și totodată a facilitat obținerea unor avantaje patrimoniale pentru persoana beneficiară a sumei de bani ( Mihai Rotaru -nn). Suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011. 

Citește și: Referat DNA. Ioan Oltean era ca un ȘEF pentru Crinuța Dumitrean. Cum acționau deputatul și afaceristul Rotaru

ROTARU a cumpărat un drept litigios cu 750.000 de euro si  a primit de la stat 25 de milioane de euro cu ajutorul de putatului OLTEAN 

Persoana beneficiară  ( Mihai Rotaru-nn) a sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumpărase drepturile litigioase de la o altă persoană cu câteva luni înainte de decizia comisiei ANRP, mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 euro. Persoana a vândut aceste drepturi după ce, timp de 8 ani nu reușise să obțină proprietățile revendicate, ceea ce condusese și la inițierea unui proces in instanță.
De asemenea, din probele administrate în cauză a rezultat că deputatul Oltean Ioan, care avea relații cointeresate cu cesionarul (Mihai ROTARU și cu președinta ANRP ( Crinuța DUMITREAN) , și-a exercitat influența la aceasta din urmă pentru urgentarea și aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului.

În schimb numitul cesionarul i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii.

Citește totul despre:

Comentarii