Doi foști miniștri de Interne și doi ofițeri de Securitate au fost trimiși în judecată pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu

Fostul ministru de Interne George Homoștean și fostul șef al Departamentui Securității Statului Tudor Postelnicu, ulterior ministru de Interne, au fost trimiși în judecată pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu, a anunțat, luni dimineață, procurorul militar Marian Lazăr.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.08.2016 - 16:06

Fostul ministru de Interne George Homoștean și fostul șef al Departamentui Securității Statului Tudor Postelnicu, ulterior ministru de Interne, au fost trimiși în judecată pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu, a anunțat, luni dimineață, procurorul militar, colonelul Marian Lazăr.

Cei doi foști demnitari sunt acuzați de complicitate la săvârșirea de infracțiuni contra umanității.

De asemenea, maiorul în rezervă Marin Pîrvulescu și colonelul în rezervă Vasile Hodiș sunt și ei trimiși în judecată, în același dosar.

Ultimii doi au fost ofițeri în Direcția Cercetări Penale a Securității comuniste.

Gheorghe Ursu a fost arestat în anul 1985 și a murit în arestul Miliției Capitalei, în urma bătăilor primite. Până în prezent, în același dosar au fost condamnate trei persoane, una dintre acestea fiind Marian Clită, deținut de drept comun, fost coleg de celulă cu Gheorghe Ursu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...