Doi angajați ai Centrului de Transfuzie Sanguină din Craiova, arestați preventiv. Ei sunt acuzați de luare de mită

Doi angajați ai Centrului de Transfuzie Sanguină din Craiova vor fi arestați preventiv, pentru 30 de zile, sub acuzația de luare de mită, în schimbul furnizării de sânge unor pacienți care urmau să fie operați, a decis, joi seara, Tribunalul Dolj.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 17.03.2017 - 08:47

Doi angajați ai Centrului de Transfuzie Sanguină din Craiova vor fi arestați preventiv, pentru 30 de zile, sub acuzația de luare de mită, în schimbul furnizării de sânge unor pacienți care urmau să fie operați, a decis, joi seara, Tribunalul Dolj, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Dolj, judecătorul Denis Ghervase, decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată.

Miercuri, ofițerii DGA l-au prins în flagrant pe asistentul medical din cadrul Centrului de Transfuzii din Craiova,Cosmin Magaon, în timp ce primea suma de 200 lei de la un investigator sub acoperire pentru a furniza două unități de sânge pentru un pacient în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale.

Potrivit unui comunicat al DGA, în cursul lunii martie 2017, asistentul medical, în colaborare cu registratoarea Mihaela Oprișan, pe fondul lipsei de sânge necesar intervențiilor chirurgicale, ar fi primit în repetate rânduri, de la investigatori sub acoperire ai DGA, diferite sume de bani pentru a facilita obținerea respectivelor unități de sânge.

La sediul centrului medical a fost efectuată o percheziție în urma căreia au fost ridicate mai multe înscrisuri ce au legătură cu cauza.

 

Știre în curs de actualizare.

Citește totul despre:

Comentarii