Doi alpinişti s-au rătăcit în Munţii Retezat, unde este risc de avalanşă. Acțiunea de căutare va fi reluată luni dimineață

Operațiunile de căutare ale celor doi alpiniști care au dispărut sâmbătă în zona vârfului Bucura (2.433 m), din Masivul Retezat, vor fi reluate la primele ore ale dimineții de luni, dacă vremea va permite acest lucru, a declarat șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2017 - 22:35

UPDATE 22,30: Operațiunile de căutare ale celor doi alpiniști care au dispărut sâmbătă în zona vârfului Bucura (2.433 m), din Masivul Retezat, vor fi reluate la primele ore ale dimineții de luni, dacă vremea va permite acest lucru, a declarat șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, citat de Agerpres.


Doi alpinişti din Craiova au pornit, sâmbătă seară, pe un traseu de căţărare în Munţii Retezat, dar nu au mai revenit la cabană, iar salvamontiştii plecaţi în căutarea lor s-au întors din drum din cauza vremii nefavorabile.

Salvamontiştii sunt pregătiţi să pornească din nou în căutarea celor doi imediat ce condiţiile meteorologice vor permite acest lucru, informează News.ro. Şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a declarat, duminică, pentru News.ro că doi alpinişti din Craiova s-au rătăcit în Munţii Retezat, din judeţul Hunedoara.
 
”Doi băieţi au plecat de la refugiul Genţiana, pe un traseu de căţărare pe pereţii Bucurei. La ora 21,00, am fost anunţaţi de către colegii lor, iar azi diminează (n.r. - duminică dimineaţă) o echipă formată din şapte salvatori a ajuns aproape sub pereţii Bucurei, însă s-a întors la refugiu, iar acum aşteptăm să se potolească viscolul pentru că ninge şi există pericol de avalanşă”, a declarat Ovidiu Bodean.
 
Sursa citată a mai precizat că cei doi bărbaţi, unul de aproximativ 30 de ani şi celălalt de aproximativ 40 de ani, sunt din Craiova, dar au mai fost pe munte şi sunt echipaţi tehnic. ”Sperăm că s-au retras către refugiul Bucura, deşi traseul este dificil, existând pericol de avalanşă, iar în zonă ninge abundent”, a mai spus Bodean.
 
Cei doi alpinişti şi-au lăsat telefoanele mobile la cabana de unde au pornit pe traseu şi nu pot fi contactaţi. Salvamontiştii sunt pregătiţi să pornească din nou în căutarea celor doi imediat ce condiţiile meteorologice vor permite acest lucru.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...