10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialDoctorul Burnei ar fi luat mită de 15 ori într-o lună. Cea...

Doctorul Burnei ar fi luat mită de 15 ori într-o lună. Cea mai mare sumă primită a fost 1350 de euro

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, de la Spitalul de copii “Marie Curie”, a luat într-o lună mită de 15 ori, informează luni News.ro.

Potrivit procurorilor de la Parchetul Municipiului București, sumele pe care le-ar fi primit medicul de la părinţii copiilor pe care i-a consultat sau i-a operat au fost între 50 de lei şi 1.350 de euro. Pentru cei 1.350 de euro ceruţi de la mama unui băiat pe care l-a operat, Burnei a încheiat un simulacru de contract de donaţie şi a folosit banii ca să îşi cumpere bilete de avion pentru o deplasare la o conferinţă în străinătate.

Procurorii au găsit la percheziţiile făcute în biroul lui Burnei peste 13.000 de lei, 5.000 de euro şi 750 de dolari.

Gheorghe Burnei, pus sub acuzare pentru luare de mită şi suspectat de experimente neautorizate pe copii, a fost plasat duminică în arest la domiciliu, în urma deciziei luate de Tribunalul Bucureşti, care a respins cererea procurorilor Parchetului Capitalei de arestare preventivă a chirurgului ortoped.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au arătat, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie, medicul Gheorghe Burnei a pretins şi a primit de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat.

Mita pe care ar fi luat-o Gheorghe Burnei varia între 50 de lei şi 1.350 de euro. Astfel, părinţii a opt copii i-ar fi dat mită între 50 şi 500 de lei lui Burnei când au mers la consultaţii, în perioada 26 octombrie – 16 noiembrie.

Alţi 7.200 de lei şi 1.850 de euro ar fi ajuns în buzunarul medicului Gheorghe Burnei în perioada 2-24 noiembrie, bani pe care i-ar fi primit de la părinţii a şapte copii pe care i-a operat, sumele pentru intervenţii chirurgicale fiind între 500 de lei şi 1.350 de euro, au mai arătat procurorii care au cerut arestarea preventive a acestuia.

Anchetatorii susţin că Burnei lua mită nu doar de la părinţii copiilor pe care îi consulta sau îi opera, ci şi de la cei pe care făcea experimente.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă