15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialDNA redeschide un dosar mai vechi al președintelui CJ Brașov, Aristotel Căncescu....

DNA redeschide un dosar mai vechi al președintelui CJ Brașov, Aristotel Căncescu. Este implicat și un deputat PSD

Procurorii DNA Brașov au redeschis un dosar penal mai vechi în care este implicat președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu (PNL), dar și alți actuali și foști responsabili din cadrul CJ Brașov.

Printre inculpați se găsește și deputatul PSD de Brașov Ion Ochi, fost vicepreședinte al CJ Brașov.

Noul dosar a fost înregistrat la Inalta Curte de Casație și Justiție pe 15 ianuarie (număr 192/1/2015). Nu se știu, deocamdată, alte detalii legate de fondul dosarului. 

Reamintm că președintele CJ Brașov a fost suspendat din funcție și se află în continuare în arest preventiv într-un alt dosar penal. Căncescu a fost trimis în judecată pe 18 decembrie 2014, fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, trafic de influență și instigare la tentativă de abuz în serviciu. Procurorii au instituit sechestru asupra conturilor baronului PNL.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi Radu Ispas, administratorul public al judeţului Braşov, Gabriel Bâgiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Braşov, firmă care ar fi fost favorizată la atribuirea unor contracte de către CJ Braşov, şi Mihai Pascu, vicepreşedintele CJ Braşov.

Potrivit anchetatorilor, în urma abuzului în serviciu exercitat de Aristotel Căncescu în favoarea firmei SC Ramb Sistem, acesteia i-ar fi fost acordate preferenţial două contracte, în 2007 şi 2008. Din documentele din dosar rezultă că, în schimbul decontării abuzive a unor sume în cuantum de 664.180,54 lei către SC Ramb Sistem, firma i-ar fi construit lui Căncescu un teren de tenis la reşedinţa acestuia din Râşnov.

Cele mai citite

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă