DEZVĂLUIRE. Un asociat al familiei Voiculescu: Mi-au cerut să modific cifrele din sondaje

Unul din acţionarii institutului de sondare CCSB, Mihai Motoc, fost consilier al lui Dan Voiculescu, a declarat, la România TV, că Voiculescu îl suna şi îi cerea să modifice rezultatele unor sondaje efectuate de ...

Share

Rl online 0 comentarii

31.05.2013 - 23:12

Unul din acţionarii institutului de sondare CCSB, Mihai Motoc, fost consilier al lui Dan Voiculescu, a declarat, la România TV, că Voiculescu îl suna şi îi cerea să modifice rezultatele unor sondaje efectuate de către institut. De asemenea, Motoc susţine că Dan Voiculescu îi intercepta convorbirile.

Motoc este unul acţionarii CCSB şi deţine 18%, alături de Camelia Voiculescu-67% şi Mirel Palada-15%. Până în ianuarie 2012, Mihai Motoc a fost director-general al CCSB. Acesta susţine că Dan Voiculescu a încercat de cel puţin 5-6 ori să-l convingă să modifice date din rezultatele unor sondaje, prima tentativă a avut loc în 2007, scrie rtv.net.

"A făcut presiuni, Dan Voiculescu îmi dădea personal telefon (...) Îmi cerea să modific datele din sondaje", a spus Motoc. Întrebat cât de mare era modificarea solicitată de către Voiculescu, Motoc a răspuns: "Semnificativă. La alegerile din 2009 diferenţa a fost în sutimi. Ce se întâmpla dacă nu aveam caracter atunci?"

Mihai Motoc a arătat că nu a cedat niciodată presiunilor lui Voiculescu, acest lucru finalizându-se prin demisia sa din funcţia de director-general.

Citeşte şi: DOSARUL ANTENE - RCS&RDS. Vezi REACŢIA lui Dan Voiculescu

"Am respectat întotdeauna meseria pe care o am. De aceea nu mai sunt administrator al companiei", a explicat Motoc. Reacţia lui Voiculescu ar fi fost destul de neelegantă. "Un limbaj pe care nu pot să-l reproduc la televiziune", a precizat Mihai Motoc.

De asemenea, sociologul a afirmat că Dan Voiculescu îi înregistra convorbirile telefonice.

"Am proba că a înregistrat convorbirile lui cu mine şi convorbirile mele cu alte persoane", a declarat Mihai Motoc, care a adăugat că va prezenta proba acestui lucru în cursul săptămânii viitoare. "Proba mi-au oferit-o martorii afectaţi de aceste înregistrări", a mai spus Motoc.

Acesta are deschise acţiuni în instanţă împotriva lui Dan Voiculescu din cauza unor litigii comerciale.

 Citeşte şi: DOSARUL ICA. Voiculescu: NU am fost implicat în privatizarea Institutului


 

Citește totul despre:

Comentarii