Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Deputatul Cristian Rizea nu scapă de cauţiunea de 1,5 milioane de lei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, o plângere a deputatului Cristian Rizea, prin care acesta contesta măsura controlului judiciar şi cauţiunea de 1,5 milioane lei instituite de DNA în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, trasnmite Agerpres.

Share

Carla Popa 0 comentarii

Actualizat: 14.03.2016 - 21:11

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, o plângere a deputatului Cristian Rizea, prin care acesta contesta măsura controlului judiciar şi cauţiunea de 1,5 milioane lei instituite de DNA în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, trasnmite Agerpres

Pe 10 martie, procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune faţă de deputatul Cristian Rizea, după ce Camera Deputaţilor a respins cererea de arestare preventivă a acestuia. 

Potrivit DNA, la data de 2 decembrie 2009, Cristian Rizea a primit de la omul de afaceri Lucian Colţea (cetăţean american) suma de 200.000 euro, iar la 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro - în total 300.000 euro - pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două instituţii, Regia Autonomă-Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât Colţea să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti, respectiv să obţină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna. Pentru a ascunde provenienţa sumei de 300.000 de euro, primită de deputat ca obiect al traficului de influenţă, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, mai arată DNA.

Rizea este acuzat şi că a încercat să influenţeze doi martori din dosarul în care era cercetat de procurorii anticorupţie. "În cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfăşurării prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori şi le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promiţându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al sectorului 5, le va oferi gratis un spaţiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici", arată DNA. În acelaşi dosar, omul de afaceri Lucian Colţea este cercetat de procurori în arest la domiciliu. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...