Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Deputatul Adrian Gurzău, finul Elenei Udrea, scapă de arest. El va fi cercetat sub control judiciar. DNA îl acuză de trafic de influență, în dosarul Carpatica Asig

Deputatul PMP Adrian Gurzău va fi cercetat în libertate, sub control judiciar, în dosarul Carpatica Asig, a decis, vineri, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). El este acuzat că ar fi făcut trafic de influență.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 07.10.2016 - 16:02

Deputatul PMP Adrian Gurzău va fi cercetat în libertate, sub control judiciar, în dosarul Carpatica Asig, a decis, vineri, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). El este acuzat că ar fi făcut trafic de influență. În schimbul serviciilor, Gurzău ar fi primit un contract de prestări servicii pe numele unei o firme pe care o controla. Valoarea contractului era de 270.000 de euro plus TVA.


Citește și: Finul Elenei Udrea riscă să ajungă după gratii. Înalta Curte va judeca cererea DNA de arestare a deputatului PMP Adrian Gurzău, în dosarul Carpatica. Procurorii spun că a primit o sumă foarte mare

Camera Deputaților a respins reținerea lui Gurzău, dar a aprobat arestarea sa preventivă cerută de DNA. Miercuri, deputatul a fost citat la sediul DNA pentru audieri. Acesta s-a folosit de dreptul la tăcere. 


Potrivit DNA, în perioada 8 aprilie 2015 – 1 noiembrie 2015, "inculpata Toncescu Angela, membru și începând cu data de 2 iulie 2015, președinte al Consiliului de Administrație al S.C. CARPATICA ASIG SA, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României și administrator în fapt al unei firme, care a și acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator și S.C. CARPATICA ASIG SA, în calitate de beneficiar".

Contractul  a fost încheiat în data de 2 noiembrie 2015, la solicitarea și în complicitate cu Angela Toncescu, susțin procurorii. Obiectul contractului îl constituia furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de ”relații clienți, info-line, contact center vânzare și marketing”, pe o durată minimă de 5 ani.

Valoarea contractului pentru primele trei luni (perioada pilot test) a fost stabilită la suma de 10.000 de euro + TVA, plătită de S.C. CARPATICA ASIG SA lunar, urmând ca pentru alte 60 de luni, valoarea contractului să fie de 4.000 de euro+TVA, pe fiecare lună. Așadar, valoarea totală a contractului pe perioada preconizată este de 270.000 de euro+TVA. Contractul încheiat a fost păgubos pentru CARPATICA ASIG SA, în contextul în care, la momentul încheierii, societatea de asigurări avea un departament compus din patru angajați ai societății, care desfășurau activități similare, la costuri mult mai scăzute.

"În schimbul acestor promisiuni și, ulterior, în schimbul încheierii contractului, începând cu 8 aprilie 2015 și până în 14 martie 2016, inculpatul Gurzău Adrian a susținut că își exercită influența pe care o avea asupra unor membri din conducerea A.S.F, astfel încât să fie influențat votul din Consiliul A.S.F. pentru urgentarea procedurii de avizare a lui Toncescu Angela în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al S.C. CARPATICA ASIG SA și pentru ca aceasta să nu fie sancționată pentru nereguli constatate în activitatea anterioară. Totodată, deputatul Gurzău Adrian, prevalându-se de calitatea de demnitar și de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, corupției și pentru petiții din Camera Deputaților, și-a traficat influența asupra unor membri din conducerea A.S.F, astfel încât membrii Consiliului A.S.F. să aprobe prelungirea perioadei de redresare pe bază de plan a S.C. CARPATICA ASIG S.A., deși prin adresa Direcției de supraveghere și control - Sectorul asigurări-reasigurări din 14.07.2015, se propusese Consiliului A.S.F. constatarea stării de insolvență a S.C. CARPATICA ASIG S.A" se susține în referatul DNA.

Citește totul despre:

Comentarii