14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDecizie definitivă: Mircea Băsescu poate merge la muncă de două ori pe...

Decizie definitivă: Mircea Băsescu poate merge la muncă de două ori pe săptămână

 Mircea Băsescu poate merge la serviciu două zile pe săptămână, câte trei ore pe zi, la firma unde este administrator, este decizia Curţii de Apel Constanţa, potrivit MediafaxDecizia luată, vineri, de instanţă este definitivă.

Curtea de Apel Constanța a judecat, vineri, contestația DNA la decizia Tribunalului Constanța.Procurorul DNA a cerut în fața instanței admiterea acestei contestații pe motiv că măsura luată este nejustificată, în timp ce avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Tașcă, a solicitat respingerea contestației ca neîntemeiată.

Mircea Băsescu a explicat, în timpul procesului, că firma pe care o administrează se află în lichidare și că trebuie să fie prezent acolo pentru a lua anumite decizii legate de activitatea acesteia. Băsescu a menționat că firma respectivă deține o cantitate de 26 de tone de carne congelată, din care jumătate se află aproape de termenul de expirare, și trebuie să vadă ce va face cu aceasta.

El a spus că firma mai are acum şapte angajați din 187 câți avea înainte de intrarea în lichidare și că cei rămași fac parte din personalul tehnic și nu pot lua decizii legate de stocurile de marfă.

În 9 ianuarie, Mircea Băsescu şi Marian Căpătână au solicitat la Tribunalul Constanţa revocarea măsurii arestului la domiciliu, respectiv înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, instanţa amânând pronunţarea până pe 14 ianuarie.

Miercuri, Tribunalul Constanţa a decis ca Mircea Băsescu să rămână în arest la domiciliu, dar i-a permis să meargă la lucru două zile săptămânal, câte trei ori pe zi.

Magistraţii au admis în parte cererea formulată de Mircea Băsescu permiţându-i acestuia să părăsească imobilul în care locuieşte în zilele de luni şi miercuri ale fiecărei săptămâni, între orele 12:00-15:00, pentru a se prezenta la sediul firmei unde are calitatea de administrator.

Instanţa a admis şi cererea lui Marian Căpăţână de a părăsi imobilul pe data de 15 ianuarie pentru a merge la Spitalul Floreasca, între orele 12:00-16:00, pentru un consult la Secţia de Cardiologie.

Tribunalul Constanţa a respins, însă, cererile de revocare a măsurii preventive şi de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar, constatând, totodată, legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

Măsura arestului la domiciliu în cazul celor doi urmească să mai fie verificată până la data de 15 martie.

Citeşte şi:  Mircea Băsescu rămâne în arest la domiciliu. Poate merge la serviciu două zile pe săptămână

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au făcut mai multe solicitări pentru a fi judecaţi sub control judiciar sau în arest la domiciliu, de fiecare dată cererile acestora fiind respinse de instanţă.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă