12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialDecana UMF Iași, cercetată sub control judiciar

Decana UMF Iași, cercetată sub control judiciar

Decana Facultăţii de Medicină Generală a UMF Iași, Doina Azoicăi, acuzată de luare de mită, va fi cercetată sub control judiciar, în urma unei decizii date, marți, de Curtea de Apel Iași, informează Mediafax.

Astfel, Curtea de Apel Iași a admis plângerea depusă de decanul Universității de Medicină şi Farmacie (UMF) Iași, Doina Azoicăi, împotriva prelungirii măsurii controlului judiciar, dispusă în luna aprilie.

”Admite plângerea formulată de inculpata Doina Azoicăi împotriva ordonanței din data de 10.04.2015, dată în dosarul 143/P/2014 al DNA – Serviciul Teritorial Iași. Revocă măsura controlului judiciar dispusă împotriva inculpatei“, se arată în minuta sentinței, care este definitivă.

În luna noiembrie a anului trecut, DNA Iași a pus sub control judiciar pe profesoara Doina Azoicăi, decanul Facultăţii de Medicină Generală de la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași, un marocan şi un palestinian cu dublă cetăţenie, fiind acuzaţi de luare şi respectiv dare de mită.

Procurori de la Serviciul Teritorial Iaşi al DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar în cazul Doinei Azoicăi pentru luare de mită, al cetăţeanului marocan Haizoun El Houssine, pentru dare de mită, şi al lui Agha Romeen, cu dublă cetățenie, palestiniană şi română, domiciliat în România, acuzat de complicitate la dare de mită.

Potrivit procurorilor, în 22 noiembrie 2014, prin intermediul lui Agha Romeen și al altor persoane, Doina Azoicăi a primit de la Haizaoun El Houssine o tavă placată cu argint, potrivit inscripției existente pe aceasta, și un ceainic, posibil tot din argint, drept răsplată pentru faptul că, anterior, acceptase, în exercitarea atribuțiilor ce îi reveneau, în calitate de decan al Facultății de Medicină Generală Iași, înscrierea, în cadrul acestei instituții, a fiului lui Haizoun El Houssine.

Pe timpul cât s-a aflat sub control judiciar, Doina Azoicăi a avut interdicţie de a exercita funcția de decan al Facultății de Medicină Generală.

Cele mai citite

Comisia de Disciplină a FRF a decis! Pedepse înjumătățite pentru Dinamo și UTA

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a suspendat parţial sancţiunile cluburilor Dinamo şi UTA, care primiseră iniţial câte patru meciuri fără spectatori...

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă