Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

De ce la şcolile private se poate învăţa pe viscol şi la cele publice, nu?

Autorităţile locale din Bucureşti împreună cu responsabilii Ministerului Educaţiei au decis ca, de luni până joi, şcolile şi grădiniţele să fie închise. În primele două zile, ...

Share

Petre Badica 0 comentarii

29.01.2014 - 16:27

Autorităţile locale din Bucureşti împreună cu responsabilii Ministerului Educaţiei au decis ca, de luni până joi, şcolile şi grădiniţele să fie închise.

În primele două zile, aceeaşi măsură a fost luată în alte 27 de judeţe, iar miercuri măsura a fost restrânsă la 18 judeţe. Măsura radicală pentru Capitală i-a fost expusă de ministrul Educaţiei Remus Pricopie lui Victor Ponta în şedinţa de luni: „Am decis acest lucru la solicitarea Primăriei, pentru a putea degaja în timp util şcolile. Am vorbit cu primarul general şi cu inspectorul general pentru a ţine şcolile închise şi marţi”. Până la urmă măsura s-a prelungit şi în zilele de miercuri şi joi. Interesant este că în tot acest timp, multe dintre şcolile sau grădiniţele private din Capitală au rămas deschise, sau în orice caz nu s-au închis în toatele cele patru zile. Măsura a fost luată în multe cazuri la solicitarea părinţilor acestor copii. De altfel, locuitorii Bucureştiului au putut constata singuri că măsura dispusă de autorităţi poate fi considerată exagerată, în condiţiile în care vremea nu a fost chiar neobişnuită pentru o lună de iarnă.

Citeşte şi: De ce NU se închid şcolile iarna la Cercul Polar (FOTO)

E multă materie de predat şi timpul scurt

Directorul educaţional al şcolii private „Avenor College”, Dana Papadima, ne-a explicat că şcolile private nu sunt obligate să ţină cont de deciziile privind întreruperea cursurilor luate de inspectoratul şcolar, dar „suntem atenţi la prognozele meteo”.

De aceea, şcoala Avenor a fost închisă luni şi miercuri, dar a organizat cursuri în ziua de marţi când trei sferturi din copii s-au aflat în sălile de clasă. “În cursul zilei de luni s-a putut deszăpezii străzile principale, iar noi, prin forţe proprii am îndepărtat zăpada din curtea şcolii şi de pe terenul de sport. Astfel că, marţi cursurile s-a desfăşurat conform programului normal. Şcoala noastră se află în afara Bucureştiului, iar cei mai mulţi copii sunt aduşi de către părinţi din cu maşina proprie, deşi punem la dispoziţie şi microbuze proprii. Ne pare rău pentru zilele de luni şi miercuri când am avut şcoala închisă deoarece e multă materie de predat, iar timpul e scurt”, ne-a precizat Dana Papadima.

Părinţii au cerut să avem grădiniţa deschisă

Reprezentantul unei grădiniţe private ne-a declarat sub anonimat că instituţia pe care o reprezintă a fost deschisă deoarece condiţiile meteo nu au fost atât de vitrege, iar părinţii nu au întâmpinat mari probleme pentru a-şi aduce copiii.

Reprezentantul instituţiei şi-a încheiat pledoaria pentru rămânerea grădiniţelor deschise printr-o întrebare retorică: “dumnevoastră sunteţi acum la muncă, aţi putut ajunge, da? Atunci şi noi suntem”. Dana Petre de la grădiniţa Disneyland spune că “a fost decizia noastră de a ţine grădiniţa deschisă în aceste zile şi nu am făcut nimic deosebit în acest sens. De asemenea, părinţii au dorit să avem grădiniţa deschisă”.

În unitaţile educaţionale private din Bucureşti sunt înregistraţi 21.000 de elevi şi copii.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat ieri că, din cauza vremii proaste, şcolile şi grădiniţele publice din Capitală vor rămâne închise şi în ziua de joi. Situaţia pare neobişnuită şi prin comparaţie cu alte ţări din Europa, unde închiderea unităţilor de învăţămînt este, totuşi, o măsură excepţională.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...