10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDe astazi incepe vaccinarea impotriva gripei porcine

De astazi incepe vaccinarea impotriva gripei porcine

Romania a inregistrat al treilea deces din cauza gripei porcine, numarul total al persoanelor infectate cu virusul A/H1N1 ajungand ieri la 3.112. Astazi va incepe campania de vaccinare.  Adrian Streinu-Cercel (foto), secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a fost primul roman care s-a vaccinat impotriva virusului.

Sambata, in tara noastra s-a inregistrat al treilea deces din cauza gripei porcine, dupa cum informeaza Ministerul Sanatatii. Fara a mai da detalii privind a treia persoana care a murit rapusa de virusul A/H1N1, Ministerul Sanatatii s-a rezumat la a anunta doar ca este vorba de un adult. Numarul imbolnavirilor cu gripa porcina este in continua crestere, la fiecare 24 de ore fiind inregistrate peste 100 de noi cazuri. Pana ieri, la nivelul Romaniei, numarul total de romani care s-au imbolnavit de gripa porcina a ajuns la 3.112, doar in ultimele 24 de ore fiind vorba de alte 137 de noi cazuri, dintre care cele mai multe sunt in Bucuresti (42). Alte doua persoane din Harghita erau vineri in stare grava din cauza gripei porcine, fiind ventilate mecanic. Tot ca urmare a confirmarii, in ultimele 24 de ore,  de imbolnaviri cu virusul A/H1N1 in colectivitati scolare, s-a decis sa se suspende cursurile pentru sapte zile in trei unitati de invatamant. Este vorba de scoala Generala "soimus" din judetul Hunedoara, de Liceul Catolic "Timotei Cipariu" si de scoala Generala nr. 46 din Bucuresti. Desi numarul imbolnavirilor a crescut si se inregistreaza noi decese din cauza gripei porcine, dupa intrunirea Comitetului de Urgenta, dr. Margaret Chan, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a decis continuarea celor trei recomandari temporare, anume:  tarile nu trebuie sa inchida granitele sau sa restrictioneze traficul international de calatori si comertul   trebuie intensificata supravegherea cazurilor compatibile de gripa neobisnuita si a pneumoniilor severe  este prudent ca persoanele bolnave sa amane calatoriile.

De astazi, la nivelul Capitalei si al judetelor din regiunea Moldova, unde s-au inregistrat cele mai multe cazuri de imbolnaviri cu gripa porcina, incepe vaccinarea personalului de risc. Pana astazi, in zonele cu focar ar fi trebuit sa ajunga 1.090.000 doze de vaccin pandemic produs de Institutul Cantacuzino. Potrivit recomandarilor OMS, anume ca aproximativ 40% din populatia tarii sa fie vaccinata impotriva virusului A/H1N1, pana la sfarsitul anului viitor Institutul Cantacuzino va produce aproximativ 10.000.000 doze de vaccin, in valoare de 50 milioane de lei. Vaccinarea nu este obligatorie, fiecare persoana avand libertatea sa decida daca se imunizeaza sau nu impotriva virusului A/H1N1.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă