Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dan Voiculescu propune instituirea închisorii pe viaţă pentru infracţiunile foarte grave

Vicepreşedintele PC Dan Voiculescu propune instituirea închisorii pe viaţă, fără posibilitatea reducerii pedepsei pe parcursul executării, pentru infracţiunile foarte grave, potrivit

Share

maria cocuți 0 comentarii

08.08.2011 - 12:17
Vicepreşedintele PC Dan Voiculescu propune instituirea închisorii pe viaţă, fără posibilitatea reducerii pedepsei pe parcursul executării, pentru infracţiunile foarte grave, potrivit Agerpres.

 

Liderul fondator al PC a precizat că una dintre cele trei propuneri pe care le-a prezentat societăţii civile în vederea modificării Constituţiei prin iniţiativă civică vizează faptul ca "maximul pedepselor prevăzute pentru infracţiunile de omor deosebit de grav, trafic de stupefiante şi act sexual cu un minor să fie detenţiunea pe viaţă, fără posibilitatea reducerii pedepselor pe parcursul executării'.

'Se conturează în întreaga Europă - din Anglia până în Norvegia - un sentiment de insatisfacţie şi insecuritate în raport cu un sistem juridic încărcat de proceduri ce par puse în slujba infractorilor şi criminalilor. Şi care pot face, de pildă, ca un descreierat care împuşcă o sută de copii să stea vreo 15 de ani într-un penitenciar de lux. Ori care explică - aşa cum se întâmplă în România - cum e posibil ca un pedofil condamnat să reajungă în libertate în doar trei ani pentru a face zeci de noi victime. În lipsa reacţiei legiuitorului în faţa unor astfel de aberaţii, opinia publică se va radicaliza, solicitând fără succes reintroducerea pedepsei cu moartea", a precizat liderul fondator al PC.

Vicepreşedintele Senatului consideră că soluţia, din punctul său de vedere, o reprezintă blocarea sistemului de reduceri ale pedepselor pentru infracţiunile foarte grave, care se cer sancţionate cu închisoarea pe viaţă.

"Pedofilii, traficanţii de droguri, autorii de omoruri deosebit de grave trebuie să rămână definitiv în afara societăţii", a mai spus Dan Voiculescu.

Citește totul despre:

Comentarii