Dan si Camelia Voiculescu, audiati la DNA

Liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, si fiica sa, Camelia Voiculescu, au fost audiati ieri, intr-o discretie totala, de procurorii DNA in dosarul in care cei doi sunt acuzati de spalare de bani si fals. Conform TVR, presedintele ...

Share

Razvan Chiruta 0 comentarii

17.04.2007 - 00:00
Liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, si fiica sa, Camelia Voiculescu, au fost audiati ieri, intr-o discretie totala, de procurorii DNA in dosarul in care cei doi sunt acuzati de spalare de bani si fals. Conform TVR, presedintele conservator a afirmat ca s-a prezentat in fata anchetatorilor din proprie initiativa, pentru a lamuri cat mai repede lucrurile in acest caz. Pe de alta parte, NewsIn sustine ca Dan Voiculescu a dat procurorilor o declaratie scrisa privind acuzatiile care i s-au adus la inceputul acestei luni, iar procurorii anticoruptie i-au prezentat invinuirile.
Dosarul in care este urmarit Dan Voiculescu este disjuns din dosarul "Loteria". In acelasi dosar mai este urmarit penal si Mihai Lazar, presedintele Consiliului de Administratie al SC Grivco SA. De asemenea, omul de afaceri Gheorghe Copos, asociat majoritar al SC Ana Holding SA, si Roza Giulio-Giusepe, presedintele Consiliului de Administratie al SC Ana Holding SA, sunt urmariti penal pentru savarsirea infractiunilor de participare la o licitatie cu strigare cu oferte trucate, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani. Totodata, si fostul director al Loteriei, Adrian Cristea, este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor de participare la o licitatie cu strigare cu oferte trucate, se precizeaza in comunicatul Biroului de Informare si Relatii Publice al DNA. Din probele administrate pana in prezent, a rezultat ca, in perioada 2000-2004, Gheorghe Copos a spalat o parte a sumelor de bani obtinute ilicit din valorificarea catre Loteria Romana a 38 de spatii comerciale transferand banii prin conturile personale ale Cameliei si ale lui Dan Voiculescu, precum si ale societatii Grivco SA.

Citește totul despre:

Comentarii