10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCutremur peste 7 grade în Japonia. Alerta de tsunami a fost anulată

Cutremur peste 7 grade în Japonia. Alerta de tsunami a fost anulată

UPDATE: Alerta de tsunami a fost anulată la scurt timp după ora locală 1.00 (19.00, ora României).

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 a lovit joi coasta Japoniei în apropierea Insulelor Bonin, anunţă USGS. Magnitudinea a fost revizuită la 7,1 de aceeaşi agenţie.  Este vorba despre o replică a cutremurului devastator din 11 martie.

Nu este aşteptat un tsunami de amploare după seism, potrivit Centrului de Avertizare în caz de  Tsunami din Pacific, dar Agenţia Japoneză de Meteorologie a emis avertismente de tsunami pentru Insulele Ogasawara şi un avertisment pentru sudul Japoniei. Se aşteaptă valuri de 2 metri înălţime în această zonă.

Epicentrul a avut loc la 330 de km de Tokio şi la 114 km de centrala atomică Fukushima, la o adâncime de 49 de kilometri.

Seismul s-a petrecut la ora locală 23:32 (17:32 ora României). Potrivit mărturiilor, clădirile s-au mişcat timp de un minut în capitala Tokio. Insula Ichinoseki, de pe coasta de est a Japoniei, a fost zguduită puternic. Clădirile s-au clătinat însă nu s-au înregistrat avarii grave. Curentul a fost tăiat, potrivit agenţiei Asociated Press.

Centrala nucleară Ibaraki, cea mai apropiată de epicentru, nu a semnalat nicio avarie şi funcţionează normal. Nici centrala de la Fukushima nu a fost afectată de cutremurul de astăzi.

Un cutremur devastator a lovit Japonia la 11 martie, fiind urmat de un tsunami care a ras mai multe oraşe. Peste 12 mii de persoane au murit alte 10.000 fiind încă date dispărute. Centrala nucleară de la Fukushima se află în continuare în criză, după ce valul tsunami a distrus sistemul de răcire de la mai multe reactoare.

Vom reveni cu amănunte!

Cele mai citite
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...
Ultima oră
Pe aceeași temă