Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cum te lasă drogurile fără carnet

Un nou proiect de lege introduce restricţii drastice pentru consumatorii de droguri şi plante etnobotanice. O nouă reglementare legislativă introduce noi restric-ţii pentru cei care doresc un carnet auto. În cazul în care ...

Share

Cristina Dobreanu 0 comentarii

05.08.2010 - 20:33
Un nou proiect de lege introduce restricţii drastice pentru consumatorii de droguri şi plante etnobotanice.

O nouă reglementare legislativă introduce noi restric-ţii pentru cei care doresc un carnet auto. În cazul în care comisia de examinare bănuieşte că persoana în cauză ar avea o boală incompatibilă cu obţinerea acestuia, poate solicita examinări suplimentare, se arată în actul normativ publicat pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii. În lista incompatibilităţilor este menţionată explicit şi „dependenţa de substanţe psihotrope sau abuzul de ele în mod regulat, oricare ar fi categoria de permis care se solicită". Oana Grigore, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, susţine că „finalitatea proiectului o constituie armonizarea cu legislaţiei româneşti cu cea a UE mai ales că înainte nu erau în România atâţia utilizatori de etnobotanice". Noua reglementare vine pe fondul creş-terii, de la an la an, a consumului de droguri, despre care poliţiştii susţin că a influenţat şi rata accidentelor rutiere. În 2009, reprezentanţii legii estimau că mai au nevoie de 4.000 de aparate de testare antidrog, în condiţiile în care, de multe ori, în lipsa lor, sunt nevoiţi să îi „miroasă" pe şoferii-consumatori.  Pe lângă consumatorii de droguri şi etnobotanice, interdicţie la şofat vor mai avea şi dependenţii de alcool, cei cu tulburări grave ale ritmului cardiac, cu afecţiuni neurologice grave, cu crize de epilepsie, tulburări mentale grave.   

Anul trecut poliţiştii aveau nevoie de 4.000 de aparate pentru detectarea şoferilor care au consumat droguri.

Citește totul despre:

Comentarii