7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialCum a ajuns sofer de Arges un ofiter sub acoperire

Cum a ajuns sofer de Arges un ofiter sub acoperire

Ofiterul de politie judiciara Cristinel Feraru, investigator sub acoperire, a dezvaluit modul in care functiona "fabrica de soferi" din Arges. Feraru, care s-a declarat analfabet, a obtinut permisul contra a 4.000 de euro si un parfum, fara ca "grupul infractional" sa stie ca el avea deja carnet auto.

Investigatorul sub acoperire Cristinel Feraru a  fost audiat ieri de Curtea de Apel din Targu-Mures ca martor in procesul permiselor de Arges. Cristinel Feraru, ofiter de politie judiciara, care a facut investigatia la solicitarea Departamentului National Anticoruptie, a dezvaluit modul in care a obtinut permisul auto de Arges, pentru toate categoriile de vehicule, contra a 4.000 de euro, fara sa faca nici un fel de scoala de soferi. Ofiterul Feraru detinea deja un permis auto, insa acest aspect nu a fost adus la cunostinta membrilor grupului infractional din Arges, care i-au eliberat si al doilea permis, dupa ce a platit suma ceruta. Investigatorul a povestit ca mai intai si-a facut carte de identitate de Campulung (Arges), pe care a ridicat-o nu de la serviciul specializat pentru evidenta populatiei, ci de la firma "Auto No Problem", detinuta de intermediarul in afacere Laurentiu Floroiu. Apoi, a copiat la proba teoretica a examenului auto si a sarit peste probele de traseu, desi i se solicitasera 200 de euro (in afara celor 4.000) tocmai "pentru folosirea la proba practica a vehiculelor".

Investigatorul a mai aratat ca fisa de scolarizare i-a fost intocmita la scoala auto Comef, fara ca el sa fi parcurs vreo ora de sofat sau de legislatie rutiera. Dupa indeplinirea formalitatilor legate de actele din dosarul sau, Cristinel Feraru a fost introdus in sala la proba teoretica, unde a ocupat un loc la o masa mai retrasa, alaturi de un alt candidat, si el cumparator de permis. Cei doi candidati au primit cate doua chestionare la fel, dintre care cate unul avea raspunsurile corecte insemnate cu un punct negru. In timpul examinarii – precizeaza investigatorul – fostul comisar-sef Vasile Voinea, de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (SPCRPCIV) Arges, a venit la un moment dat si le-a spus sa inceapa sa completeze raspunsurile. Cristinel Feraru a relatat ca s-a prefacut ca greseste copierea unui raspuns corect marcat si atunci Voinea l-a lovit cu palma peste ceafa, apostrofandu-l: "Esti prost, nu stii nici macar sa copiezi".

Investigatorul sub acoperire a aratat ca si-a ridicat permisul a doua zi dupa examenul teoretic de la intermediarul Laurentiu Floroiu, caruia i-a cumparat un parfum in contul sumei de 200 de euro, "pentru folosirea vehiculelor", pe care acesta nu i-o mai incasase.
Paisprezece persoane arestate in dosarul permiselor din Arges, printre care fostii sefi ai Serviciului Permise, Gheorghe Codrut Vlasceanu si Vasile Voinea, au fost eliberate pe 7 august din Penitenciarul Targu-Mures. Alte opt persoane se afla in arest. Gheorghe Codrut Vlasceanu si Vasile Voinea au depus ieri cereri de pensionare, acestea fiind aprobate de prefectul judetului Arges. Grupul infractional organizat din Arges a actionat in perioada 2006-iunie 2008, eliberand permise auto contra cost. Cel putin douazeci dintre soferii banuiti ca si-ar fi luat permisul la Arges cu mita au fost implicati in accidente, unele dintre ele extrem de grave. In aceste accidente, trei persoane si-au pierdut viata, iar alte 17 au fost grav ranite. Verificarea comportarii in trafic a soferilor banuiti ca si-au obtinut permisele in mod fraudulos in Arges continua.

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă