12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCraiova şochează din nou: Elev omorât în timp ce se îndrepta spre...

Craiova şochează din nou: Elev omorât în timp ce se îndrepta spre şcoală

Andrei Eduard Goreci, elev la Liceul „Tudor Arghezi” din Craiova, a murit ieri după ce a fost înjunghiat în inimă de un fost coleg. Un alt elev a fost lovit cu cuţitul în spate. Agresorul ar fi vrut să se răzbune pe Andrei, deoarece acesta s-a certat cu fratele său.

„Unde s-a mai întâmplat în ţara asta ca un om să fie ucis în bătaie pentru că trece prea lent strada, iar un elev să fie omorât când merge la şcoală? Chiar nu vede nimeni ce se întâmplă la Craiova?”, se întreba ieri, revoltat, un pensionar craiovean, aflat în zona în care doi elevi au fost înjunghiaţi. Tragedia care a stârnit revolta pensionarului, dar şi a mii de craioveni, s-a petrecut în apropiere Liceului nr. 11 „Tudor Arghezi”, din Bănie. Doi elevi ai acestui liceu, care se îndreptau ieri spre şcoală alături de mai mulţi colegi, au fost acostaţi de un grup de tineri. Unul dintre indivizi a scos un cuţit şi a început să lovească cu putere. Injunghiat în inimă, Andrei Eduard Goreci, elev în clasa XI-a, a decedat la scurt timp, în ciuda manevrelor de resuscitare făcute de medicii sosiţi la faţa locului. Celălalt elev, Cristian Manea, tot în vârstă de 17 ani, a fost înjunghiat în spate, însă viaţa lui nu a fost pusă în pericol.

Primele cercetări ale procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj arată că între elevul care a fost ucis şi fratele atacatorului ar fi avut loc un conflict în trecut.

„Din declaraţiile martorilor a reieşit faptul că victima şi autorul se cunoşteau, iar autorul fusese coleg de liceu cu victima”, a declarat procurorul Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Elevul ucis, Andrei Goreci, s-ar fi certat cu fratele agresorului, Stelică Voicu, elev în clasa a X-a la acelaşi liceu, în urmă cu câteva zile. Hotărâţi să se răzbune, cei doi fraţi, însoţiţi de mai mulţi tineri, l-au aşteptat ieri pe elev între blocuri, la câţiva metri de liceu, unde l-au înjunghiat mortal. La câteva ore după crimă, agresorul, Romel Voicu, a fost prins de poliţie. Acesta ar fi cunoscut ca având probleme psihice. În aceste condiţii, agresorul ar putea scăpa de răspunderea penală. Ministrul de Interne, Traian Igaş, a mers ieri la Craiova pentru a supraveghea mersul anchetei.

Victimă a violenţei de care învăţase să se ferească

Directorul Liceului „Tudor Arghezi” , Lucian Săndoi, ne-a declarat ieri că elevul ucis avea rezultate foarte bune la învăţătură, iar în urmă cu câteva zile fusese implicat într-un proiect care viza conştientizarea tinerilor asupra infracţiunilor cu violenţă. „Este vorba despre un proiect în cadrul căruia opt elevi, alături de profesorii lor, au petrecut o zi în închisoare (la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova – n.r.), cu acordul lor şi al părinţilor, dat sub semnătură”, ne-a spus directorul.

Ucisă cu 31 de lovituri de cuţit, în faţa colegilor

Tragedia de ieri nu este singulară la Craiova. Scenele de agresiune în care sunt implicaţi elevi au devenit o obişnuinţă în unele scoli din acest oraş. În urmă cu zece ani, o crimă de o cruzime asemănătoare cu cea de ieri s-a petrecut în faţa Liceului „Henri Coandă”. Eleva Mihaela Liloiu, de 18 ani, din comuna Valea Stanciului, a fost ucisă de un consătean, sub privirile îngrozite a doi dintre colegii ei. Criminalul, care a străpuns trupul fetei cu 31 de lovituri de cuţit, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Ulterior, individul l-a dat în judecată pe tatăl fetei omorâte, pe motiv că acesta îl făcuse criminal. În 2004, în faţa aceluiaşi liceu, o elevă de zece ani a fost bătută cu sălbăticie de doi indivizi, supăraţi că fata le-ar fi aruncat în treacăt o privire. Victima a fost salvată de un taximetrist care trecea întâmplător. În ianuarie 2008, un elev în clasa a XII-a a Liceului „Matei Basarab” a fost protagonistul unui show erotic chiar sub privirile profesorului. Anul trecut, două eleve ale aceluiaşi liceu s-au bătut crunt în sala de clasă, fiind încurajate de pe margine de colege.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă